Logo
Print this page

Καβανο: Πέρασε από Επιτροπή, αλλά...

Κέρδισε την πρώτη μάχη, αλλά με αστερίσκο.  Ο λόγος για τον Μπρεντ Κάβανο, ο οποίος κέρδισε μεν την ψήφο εμπιστοσύνης της Επιτροπής της Γερουσίας με το οριακό 11-10, αλλά θα χρειαστεί, στο μεσοδιάστημα, να δει τις καταγγελίες της Δρ. Κριστίν Φορντ να διερευνούνται από το FBI.  

Όλα αυτά, μετά την πρωτοβουλία του Γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ να στηρίξει μεν, αλλά να θέσει ως όρο μια μικρή καθυστέρηση στην ψηφοφορία, όχι μεγαλύτερη της μιας εβδομάδας, για να πραγματοποιηθεί η έρευνα που ζητούν οι Δημοκρατικοί. Πλέον, σε μια διαδικασία που έχει πάρει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, η εκλογή Κάβανο θα κριθεί κυρίως από τις τελευταίες αναποφάσιστες Ρεμπουπλικανές Λάιζα Μαρκόσφκι και Σούζαν Κόλινς.

 Σε περίπτωση που και οι δυο καταψηφίσουν, και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν άλλες διαρροές στη μια ή την άλλη πλευρά, η υποψηφιότητα Κάβανο απορρίπτεται.  Εάν έστω και η μια ψηφίσει υπέρ, τότε ο Κάβανο διορίζεται ακόμη και στο 50-50.  Στην κατάθεση των δυο υποψηφίων, την Πέμπτη, επικράτησε ένταση, με την Δρ. Κριστίν Φορντ να περιγράφει με γλαφυρές λεπτομέρειες την σεξουαλική επίθεση που υποστηρίζει ότι υπέστη από τον Κάβανο, σε ορισμένες περιπτώσεις με τρεμάμενη φωνή.

 Αμέσως μετά, ο υποψήφιος ανώτατος δικαστής πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτήρισε «τσίρκο» την διαδικασία και κατηγόρησε την Φορντ αλλά και τους κύκλους που την υποστηρίζουν ότι διασύρουν το όνομά του.  Πλέον, όλα θα κριθούν σε λίγες ημέρες.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design