Logo
Print this page

Έσπερ – Aramco: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν στις επιθέσεις

Featured Έσπερ – Aramco: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν στις επιθέσεις

Οι ΗΠΑ συνεργάζεται με τους συμμάχους της για να απαντήσει στις πρόσφατες επιθέσεις με drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και να υπερασπιστεί τη διεθνή τάξη απέναντι στο Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

«Ο αμερικανικός στρατός εργάζεται με τους εταίρους για να απαντήσει σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανόνες που υπονομεύει το Ιράν» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου, πρόσθεσε ο Έσπερ, ενημέρωσαν στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Έσπερ είχε επίσης συνομιλία με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο. Νωρίτερα ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «φαινόταν» σαν το Ιράν να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

Το Σάββατο, δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκαν επίθεση, με τους μαχητές Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις, με την Τεχεράνη πάντως να αρνείται τις κατηγορίες.

Παρότι οι Χούδι, που πολεμούν τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, παραδέχτηκαν ότι διεξήγαγαν την επίθεση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ισχυρίστηκε, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι το Ιράν ήταν ο πραγματικός υπαίτιος.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design