Logo
Print this page

Παρατείνεται η αγωνία για τον Ντε Μπλάσιο - Τόμπσον: "Δεν τελειώσαμε"

Ολοκληρώθηκαν οι προκριματικές εκλογές για τον Δήμο της Νέας Yόρκης, όπου μία ανάσα, από το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος βρίσκεται ο 52χρονος Μπιλ Ντιμπλάσιο με το 40,20%.


Πλέον η αγωνία επικεντρώνεται στο αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα μετά την πιθανή ανακαταμέτρηση των ψήφων και ενώ οι εφορευτικές επιτροπές αναμένεται να προσθέσουν και ακόμα 19000 ψήφους. Ουσιαστικά αν δεν πάρει πάνω απ΄ο40 τοις εκατό ο ντεμνπλάσιο τότε θα πάμε σε επαναληπτική αναμέτρηση για το χρίσμα των δημοκρατικών στις αρχες οκτωβρίου.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, κατά τις χθεσινές προκριματικές εκλογές, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Τζο Λότα, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών της Νέας Υόρκης ενώ ο ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιαννης Κατσιματίδης δεν κατάφερε να κερδίσει.

Ο Κατσιματίδης συγκέντρωσε 40,60% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και ο Λότα το 52,70%. Στο μεταξύ,σ τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος στο ντίστρικτ 22 για το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης κέρδισε ο Ελληνοαμερικανός, Κώστας Κωνσταντινίδης με 56 τοις εκατό, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος για τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αν εκλεγεί θα είναι ο πρώτος ομογενής που θα γίνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

O Κωνσταντινίδης κατάγεται από το χωριό Ασγάτα της Κύπρου και είναι απόφοιτος του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου Κουίνς της Νέας Υόρκης.Ο κώστας Πρένταζας συγκέντρωσε το 22 τοις εκατό. Στην θέση του Comptroller, κέρδισε ο Στρίνγκερ με 52 τοις εκατό, ενώ για το Κουήνς μποροοου το αξίωμα του προέδρου κέρδισε η μελιντα Κατζ , αφού δεν τα κατάφερε ο Πήτερ Βαλλόουν.

Media

Η ομιλία του Μπιλ Ντε Μπλάσιο
© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design