Logo
Print this page

Ο Ομπάμα προειδοποιεί για αναστολή κυβερνητικών υπηρεσιών

"Το μήνυμά μου στο Κονγκρέσσο είναι το εξής: Μην αναστείλετε την λειτουργία της Κυβέρνησης. Μην αναστείλετε την λειτουργία της οικονομίας μας. Περάστε τον προϋπολογισμό εγκαίρως. Πληρώστε εγκαίρως τα χρέη μας». Με αυτά τα λόγια, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε στο θέμα του προϋπολογισμού και του ορίου δημοσίου χρέους, προειδοποιώντας ανοικτά με διακοπή όλων των κυβερνητικών λειτουργιών από την 1η Οκτωβρίου!

Στην ψηφοφορία της Παρασκευής, η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία, με ψήφους 54-44, καταψήφισε το νομοσχέδιο που συνδέει τον προϋπολογισμό με τον νόμο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προκαλώντας την ικανοποίηση του Αμερικανού προέδρου. Πλέον, το νομοσχέδιο επιστρέφει στο – Ρεμπουπλικανικής πλειοψηφίας – Κογκρέσσο, με τον χρόνο να πιέζει, αφού θα πρέπει άμεσα να αποφασιστεί τι θα συμβεί με το όριο δημοσίου χρέους και τον προϋπολογισμό. Σημείο τριβής, είναι το γεγονός ότι το Κογκρέσσο απαιτεί, για να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, την αναστολή ισχύος του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης Obamacare για ενάμιση χρόνο.
"Με το να ψηφίσουν την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων της Αμερικής δεν μου κάνουν χάρη», τόνισε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος κατέκρινε την στάση της Ρεμπουπλικανικής πλειοψηφίας του Κογκρέσσου να συνδέει ένα νόμο για τον οποίο διαφωνεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Κογκρέσσου και Γερουσίας μέχρι την 1η Οκτωβρίου, τότε, πιθανότατα, οι ΗΠΑ θα βιώσουν τις συνέπειες μιας μερικής αναστολής των κυβερνητικών υπηρεσιών.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design