Logo
Print this page

Αστόρια: Τέλος το ιστορικό στέκι του "Λευκού Πύργου" - Μετακομίζει σε κοντινό σημείο

Παρελθόν αποτελεί, μετά από δεκαετίες, το ιστορικό στέκι του καφέ "Λευκός Πύργος" κάτω από τον σταθμό του μετρό στο Ditmars, με το μαγαζί που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για χιλιάδες ομογενείς και μετανάστες να αλλάζει σημείο, κατόπιν απόφασης του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Το "ελληνικό" σύμπλεγμα στον τερματικό σταθμό των "κίτρινων γραμμών" N και Q στην Αστόρια δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο.  Έπειτα από πολλά χρόνια, το καφέ Λευκός Πύργος εγκατέλειψε το παραδοσιακό στέκι του, στο οποίο σερβιρίστηκαν... τόνοι ελληνικού καφέ σε Έλληνες που νοσταλγούσαν την ατμόσφαιρα της πατρίδας τους!  Επρόκειτο για μια εξέλιξη η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχε διαρρεύσει ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προσέβλεπε σε μια διαφορετική συμφωνία με μεγάλη επιχείρηση, για την υλοποίηση της οποίας η ιδιοκτησία του καφέ - ζαχαροπλαστείου θα έπρεπε να παραδώσει τον χώρο και να αναζητήσει αλλού την στέγασή του.

Πάντως, ο "Λευκός Πύργος" θα συνεχίσει να λειτουργεί στην περιοχή του Ditmars και πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει σε κοντινό σημείο, επανασυγκεντρώνοντας το κοινό που αποτέλεσε το πιστό πελατολόγιό του.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, η αλλαγή "έδρας" του Λευκού Πύργου σηματοδοτεί και ένα ιδιότυπο "τέλος εποχής", αφού αποτελούσε το επίκεντρο μιας σειράς ελληνικών επιχειρήσεων και γραφείων στο ύψος της 23rd Avenue, κάτω ακριβώς από τον σταθμό του Ditmars, ο οποίος, ακόμη και στις εποχές που η Αστόρια χάνει την "συνοικιακή" αίσθηση, διατηρεί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού που κρατά ζωντανή μια εικόνα από τα μαζικότερα μεταναστευτικά κύματα άλλων δεκαετιών.

Να αναφερθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 ένα άλλο ελληνικό στέκι, αυτήν την φορά κάτω από τον σταθμό της 30th Avenue στην ίδια γραμμή, το Athens Cafe, έβαλε οριστικά λουκέτο, με τον χώρο να μην έχει μπει ακόμη υπό την εκμετάλλευση του νέου δικαιούχου.

Δείτε ρεπορτάζ του New Greek TV από τον Λευκό Πύργο το μεσημέρι των εκλογών.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design