Logo
Print this page

Η... Ελληνίδα Κατερίνα από τη Νότιο Αφρική: Νέα, επιχειρηματίας, οικολόγος και στο βάθος... πολιτική! (VIDEO)

Κάποιοι στέκονται στο όμορφο παρουσιαστικό της. Άλλοι στις επαγγελματικές επιτυχίες της σε πολύ μικρή ηλικία. Η ίδια παρακινεί, προς το παρόν, να εστιάσουν στην ακτιβιστική δραστηριότητα και τις παραινέσεις της για προστασία του περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση, η Κατερίνα (Κάθριν) Κωνσταντινίδη έχει μια ιδιαίτερη φήμη στη Νότιο Αφρική. Τόσο ισχυρή, που ορισμένοι θαυμαστές της θεωρούν ότι, στο άμεσο μέλλον, ίσως φτάσει και σε κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια της χώρας. Διαβάστε την ιστορία της ομογενούς πρώην Μις Γη Νότιος Αφρική, η οποία, με όπλο την ομορφιά και την επικοινωνιακή ικανότητα κάνει καμπάνια για το περιβάλλον.

 

"Όταν ήμουν μικρή, είχα όνειρο να γίνω Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής. Έστελνα επιστολές στον Πρόεδρο, και λάμβανα απαντήσεις, τις οποίες φυλούσα σε ένα μικρό κουτί". Η εξομολόγηση της Κάθριν Κωνσταντινίδη σε παλαιότερη συνέντευξή της, τα λέει όλα. Αρκετά χρόνια αργότερα, κάποιοι συζητούν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι δεν θα ήταν απίθανο. Έστω κι αν η ίδια δηλώνει ότι πλέον εστιάζει αλλού και δεν έχει την προεδρία για αυτοσκοπό.

Σήμερα, η Κάθριν είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, περιβαλοντική ακτιβίστρια και, το βασικότερο, ένα πρόσωπο του οποίου ο λόγος μετράει και θεωρείται πολύ πιθανό, αργά ή γρήγορα, να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική.  Όλα αυτά, στα 30 και κάτι (ή παρά κάτι, αφού δεν αποκαλύπτει την ακριβή ηλικία της).  Άλλωστε, η ίδια η ζωή της είναι πολύ "γεμάτη" για τα νεανικά χρόνια της.

"Πολλές φορές οι άνθρωποι δίνουν υπερβολική βάση στη νεαρή ηλικία μου και όχι σε αυτά που έχω καταφέρει", τονίζει η ίδια.

"Επιχειρηματίας" από μαθήτρια

Οι συνομήλικοί της είχαν άλλα ενδιαφέροντα. Οι συμμαθήτριες της εστίαζαν στα μαθήματά τους, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές και την ομορφιά. Το μυαλό της Κάθριν όμως προχωρούσε πιο μπροστά. Απόδειξη, η μικρή "επιχείρηση" που έστησε εντός σχολείου, με... φυστίκια αιγίνης!

maxresdefault

"Έπεισα την οικογένειά μου, που είναι Έλληνες, να προτιμούν τα φυστίκια αιγίνης, κυρίως τα ροζ. Στην συνέχεια, έπαιρνα το κέλυφος, έβαζα κόλλα και τα πουλούσα στις συμμαθήτριές μου στο σχολείο ως ψεύτικο νύχι", εξομολογείται η ομογενής.  Μίλησε το "ελληνικό δαιμόνιο", με δεδομένο ότι τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα της είναι Έλληνες;  Όπως αποδείχθηκε, ήταν μόνο η αρχή.

Η απώλεια της υποτροφίας και η SA Fusion

Όνειρο της Κάθριν Κωνσταντινίδη ήταν να κάνει σπουδές στη Νομική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Πράγματι, τα κατάφερε, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει παρά μόνο το πρώτο έτος! Σύμφωνα με την ίδια, αιτία ήταν κάποια γραφειοκρατικά θέματα, εξαιτίας των οποίων, λανθασμένα, απώλεσε την υποτροφία της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σπουδάσει.

"Είχα να κάνω δυο επιλογές: Είτε θα εργαζόμουν για να στηρίξω τις σπουδές μου, είτε για να υποστηρίξω οικονομικά την οικογένειά μου, ώστε ο αδερφός μου να συνεχίσει να πηγαίνει σχολείο. Επέλεξα το δεύτερο", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την περίοδο εκείνη, η Κωνσταντινίδη ξεκίνησε και μια εταιρεία, την SA Fusion, την οποία αρχικά άφησε σε δεύτερη μοίρα λόγω ακαδημαϊκών και άλλων δραστηριοτήτων.  Αντικείμενό της ήταν η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, και η συγκέντρωση χρημάτων για άπορους.  Όμως, αρκετά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να την επανενεργοποιήσει, κατορθώνοντας να δημιουργήσει ένα δυνατό brandname στο event planning και το PR.  Άλλωστε, ήδη έχει βάλει την υπογραφή της σε εκδηλώσεις όπως τα 70ά γενέθλια της Winnie Mandela, πρώην συζύγου του εμβληματικού ηγέτη της χώρας, Nelson Mandela.

p1

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η Κάθριν βρέθηκε στην Ταϊλάνδη, προσφέροντας υπηρεσίες στον οργανισμό World Peace Foundation.  Κατόπιν, ανέλαβε αποστολές σε διάφορες χώρες, με αποκορύφωματην παρουσία της στην Καμπόντια, όπου ξεκίνησε διάφορα κοινωνικά προγράμματα για νέους, τα οποία λειτουργούν στην χώρα μέχρι σήμερα.

Όπως τονίζει, η πορεία της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.  Αντιμετώπισε δυσκολίες, βρέθηκε αντιμέτωπη με την απειλή του human trafficking κατά την παρουσία της στην Αίγυπτο ενώ εμπιστεύτηκε και πολλούς ανθρώπους οι οποίοι την "άδειασαν".

"Έκανα λάθη και εμπιστεύτηκα ανθρώπους που δεν έπρεπε, δίνοντάς τους ιδέες για τις οποίες δεν σκέφτηκα να τους βάλω να υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο να με κατοχυρώσουν.  Ήταν ένα προσωπικό μάθημα αρκετά επώδυνο, γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη σου στον άλλων.  Πλέον, συμβουλεύομαι τον δικηγόρο μου για το παραμικρό", τονίζει η Κάθριν Κωνσταντινίδη, η οποία δεν έχει σπουδές στα Οικονομικά ή την Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά έμαθε μέσα από τα λάθη της και την αποδεδειγμένη οξυδέρκεια που ανέπτυξε με τα χρόνια.

Βασικό της project αυτήν την περίοδο είναι το πρόγραμμα Miss Earth South Africa S.A., βασισμένο ονομαστικά και στον τίτλο της Miss Earth που κέρδισε στην χώρα το 2003.  Πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία έχει σκοπό να βάλει εμπράκτως τις νέες γυναίκες της Νοτίου Αφρικής στην λογική της προστασίας του περιβάλλοντος και της υιοθέτησης πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.  Απευθύνεται σε γυναίκες από 18 έως 28 ετών και εστιάζει στην ανακύκλωση, την δενδροφύτευση, την ύδρευση, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας κτλ.

Δείτε το πρόσφατο βίντεο με πρωταγωνίστρια την νεαρή Ελληνο-Νοτιο Αφρικάνα, που καλεί το κοινό σε εγρήγορση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα της Κάθριν Κωνσταντινίδη κάντε κλικ εδώ.

 

 

  

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design