Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Ξανά Κατσιματίδης για Δήμαρχος;

Το ενδεχόμενο να επιχειρήσει εκ νέου να διεκδικήσει τον Δήμο Νέας Υόρκης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές φέρεται να εξετάζει ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας, Τζον Κατσιματίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

 

Την πληροφορία έφερε στην δημοσιότητα η Cindy Adams, στην περίφημη στήλη της στην 6η σελίδα της εφημερίδας, εκφράζοντας μάλιστα την σιγουριά της ότι η απόφαση του Κατσιματίδη είναι ειλημμένη.

Ο Τζον Κατσιματίδης είχε διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου από το Ρεμπουπλικανικό κόμμα ενόψει των εκλογών του 2013.  Παρά την επιθετική καμπάνια του και το γεγονός ότι προέβαλε επανειλημμένως το επιχείρημα της οικονομικής ανέλιξής του αλλά και ότι χρηματοδοτεί ο ίδιος την εκστρατεία του, ηττήθηκε σχετικά άνετα από τον τότε αντίπαλό του, Τζόζεφ Λότα.  Ο Λότα, ο οποίος είχε ως άμεσο συνεργάτη του τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Φραγκούλης, αποδείχθηκε "εύκολη λεία" στις κεντρικές εκλογές για τον Δημοκρατικό Μπιλ ντε Μπλάζιο, που εξελέγη Δήμαρχος με μεγάλη διαφορά.

Τότε, ψηφοφόροι του Ρεμπουπλικανικού κόμματος σχολίαζαν ότι ο Κατσιματίδης ίσως είχε μια πιθανότητα παραπάνω από τον Λότα, λόγω της πολιτικής διεισδυτικότητάς  του, της οικονομικής δύναμής του αλλά και της ισχυρής παρουσίας του Απόδημου Ελληνισμού τη Νέα Υόρκη.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς του Τζον Κατσιματίδη ότι θα "τρέξει" για το χρίσμα.  Πάντως, δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι η απρόσμενη δημοφιλία του Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτεί πολλά για το τάιμινγκ μιας νέας υποψηφιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Κατσιματίδης είναι γεννημένος στη Νίσυρο, αλλά η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design