Logo
Print this page

United Airlines: Νέα απόπειρα αναχώρησης την Τρίτη

Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) θα επιχειρήσει να αναχωρήσει για τρίτη φορά από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" για το αεροδρόμιο του Νιούαρκ το αεροσκάφος της United Airlines, το οποίο παρουσίασε την ίδια βλάβη δυο φορές και προχώρησε σε αναγκαστική επιστροφή στην Αθήνα.

Άπαντες ασφαλώς ευελπιστούν πως αυτήν την φορά δεν θα υπάρξει πρόβλημα και η πτήση θα πραγματοποηθεί κανονικά, καθώς το νέο απρόοπτο που συνέβη την Δευτέρα έχει φέρει τους επιβάτες σε οριακή κατάσταση, οι οποίοι ουσιαστικά... εγκλωβίστηκαν στην Αθήνα.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν να υπάρχει δυσαρέσκεια για τα αντανακλαστικά και τις εξηγήσεις των υπευθύνων της εταιρείας, οι οποίοι φέρονται να ήρθαν αντιμέτωποι με... οργισμένες αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το επικοινωνιακό κόστος για την United εκτιμάται ότι θα είναι τεράστιο, αν συνυπολογιστεί και το χρονικό σημείο του γεγονότος, αφού όσοι την θεωρούσαν ελκυστική λύση για το απευθείας δρομολόγιό της αλλά και το γεγονός ότι αναχωρεί από το Νιούαρκ, ενδέχεται να το ξανασκεφτούν, εάν δεν βρεθεί κάποια "απάντηση" στον απόηχο του συμβάντος.

Να αναφερθεί ότι υπάρχει και δεύτερη προγραμματισμένη πτήση στις 12:30 το μεσημέρι.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Η αρχική πτήση της United Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη, με 208 επιβάτες μεταξύ των οποίων όχι μόνο τα μέλη του πληρώματος αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου προσκεκλημένοι του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ήταν προγραμματισμένη για τις 13:10 το μεσημέρι της Κυριακής. Το αεροσκάφος αν και απογειώθηκε κανονικά, μιάμιση ώρα αργότερα αναγκάστηκε να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι πιλότοι του ανέφεραν στον πύργο ελέγχου ότι υπήρχε ένδειξη βλάβης στα κινούμενα πτερύγιά του (flaps).

Πράγματι στις 16:32 το αεροσκάφος, αφού άδειασε το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων του στον αέρα, όπως άλλωστε προβλέπεται, προσγειώθηκε στον αερολιμένα Αθηνών προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. Όμως λόγω της παρέλευσης του ωραρίου εργασίας του πληρώματος, η αναχώρηση της πτήσης της United Airlines από την Αθήνα προγραμματίστηκε εκ νέου για τις 13:30 Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Οι επιβάτες αφού ξεπέρασαν τον αρχικό εκνευρισμό ετοιμάστηκαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους και ενώ όλα φαίνονταν ότι εξελίσσονται ομαλά, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ανακοίνωσε, εν πτήση, ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και επιστρέφει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε η ίδια ένδειξη για βλάβη στα flaps με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του να αδειάσει εκ νέου τα καύσιμα στον αέρα και να επιστρέψει και πάλι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design