Logo
Print this page

Μανχάταν: Εορτασμός Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Μανχάτταν (143 East 17th Street, New York, NY 10003) το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής, κ. Δημητρίου, έλαβε χώρα η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στο Μανχάτταν, π. Βασίλειου Μπασακύρου, των Διακόνων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερολογιωτάτου Παντελεήμονα Παπαδόπουλου και Ιερολογιωτάτου Ελευθέριου Κωνσταντινίδη, του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μανχάτταν, Αιδεσιμότατου Πρεσβύτερου, π. Χρυσοστόμου Gilbert.

Επίσημοι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση από την Ελλάδα ήταν ο Ταξίαρχος των Ενόπλων Δυνάμεων, π. Νικόλαος Γουρδούπης, ο πτέραρχος, κ. Αθανάσιος Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, καθώς και ο καθηγητής από την Αστόρια, Σπύρος Κατσιφής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παραχωρήθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, ενώ έλαβε χώρα η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου το φλουρί έτυχε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντος Αμερικής, κ. Δημήτριο.

Φωτογραφίες: Δ. Αφεντούλη

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design