Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Η εκδήλωση του ACS Athens

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους απόφοιτους αλλά και την άνω των 70 ετών δραστηριότητα του ACS Athens πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, την αίθουσα του Loeb Boathouse, που βρίσκεται στην «καρδιά» του πασίγνωστου Central Park, στη Νέα Υόρκη.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν δυο επιφανείς απόφοιτοι του ACS, οι οποίοι, παρότι θήτευσαν διαφορετικές εποχές, έχουν να επιδείξουν σημαντική επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία. Πρόκειται για τον βετεράνο αστροναύτη και γιατρό Σκοτ Παραζίνσκι και την, επίσης γιατρό, Δρ. Άννα Καλτσάς.

«Σήμερα είναι μια ιστορική βραδιά για το ACS Athens, γιατί τιμούμε για πρώτη φορά απόφοιτους οι οποίοι έχουν προσφέρει τις ηγετικές τους ικανότητες στην κοινωνία.», τόνισε ο πρόεδρος του ACS Athens, Στέφανος Γιαλαμάς, ο οποίος εξήρε την διαχρονικά επιτυχημένη δραστηριότητα των αποφοίτων του σχολείου, στην μακρά παράδοση των 72 ετών λειτουργίας του.

Η σπάνια εμπειρία των πέντε αποστολών με διαστημικό λεωφορείο και άλλων 7 διαστημικών περιπάτων κίνησε και με το παραπάνω το ενδιαφέρον των παρεβρισκομένων για τον Δρ. Παραζίνσκι. Ο ίδιος, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τη NASA, αναφέρθηκε στο ACS και τις αρχές με τις οποίες τον θωράκισε, κατά την φοίτησή του την δεκαετία του '70.

 pic astr

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να είμαι το τιμώμενο πρόσωπο στην σημερινή εκδήλωση του ACS Athens. Παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αποφοίτησή μου, η οποία ήταν το 1979, αναμφίβολα το ACS συνέβαλε για να γίνω αυτός που έγινα, όπως επίσης οι δάσκαλοί μου αλλά και οι εμπειρίες που αποκόμισα από εκεί», τόνισε ο Δρ. Παραζίνσκι.

Από την πλευρά της, η Δρ. Άννα Καλτσά, η οποία πραγματοποιεί σημαντικές επιστημονικές έρευνες για την καταπολέμηση του καρκίνου, στάθηκε επίσης στα εχέγγυα που έλαβε από το Αμερικανικό Σχολείο.
«Η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι του ACS είναι εξαιρετική, όχι μόνο για το σχολείο αυτό καθαυτό αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα».

pic anna kaltsas

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Libra Group, Γεώργιος Λογοθέτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κ. Γιαλαμά και των συνεργατών του για το πολύπλευρο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του Κολλεγίου.

Κατόπιν, αμέσως μετά το δείπνο, ακολούθησε η βράβευση των δυο αποφοίτων, ενώ απονεμήθηκε και τιμητικό δώρο στον κ. Λογοθέτη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του New Greek TV, κ. Γιάννα Νταρίλη.

yanna23

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design