Logo
Print this page

Ν. Υόρκη: Έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο του «Όχι»

Εν' όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα του Πολέμου. Ελλάδα: 1940-1944: Από την Κατοχή στην Απελευθέρωση» στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο εκδηλώσεών του.

Η έκθεση αποτελείται από τις εξής πέντε ενότητες: «Στο Μέτωπο», «Ο Λιμός της Κατοχής», «Αντίσταση και Αντάρτικο», «Συνέπειες του Πολέμου» και «Απελευθέρωση», ενώ παράλληλα παρουσιάζεται ένα 18λεπτο ντοκιμαντέρ και μια προβολή φωτογραφιών διάρκειας 12,5 λεπτών.

Κατά την ομιλία του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, προέβη σε μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων μεταξύ 1940 και 1944, επισημαίνοντας ότι «παρ' όλο που πέρασαν 77 χρόνια από τότε και οι εποχές άλλαξαν, οι κίνδυνοι παραμένουν υπαρκτοί, καθώς ο πόλεμος σήμερα είναι και οικονομικός, πνευματικός, ηθικός.»

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «Οι ήρωες του έπους του '40, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα εδώ και 3000 χρόνια: αγάπη για την ελευθερία, τη μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, τη συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος, το χρέος απέναντι στην Ιστορία, την αγάπη στο Θεό και την πατρίδα», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι «Με αυτά τα εφόδια, η Ελλάδα θα νικήσει και πάλι σ' αυτό τον σύγχρονο πόλεμο, θα κερδίσει και πάλι τη χαμένη τιμή της και τη θέση που της αρμόζει στην Ιστορία».

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε, κατά τον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε., Ιωάννης Μπουμπούκης, προς τον Γενικό Πρόξενο, «για την απαρχή μιας νέας συνεργασίας με το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη», καθώς επίσης και προς τις υπηρεσίες και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από όπου προήλθε και το υλικό αυτής της συγκεκριμένης έκθεσης.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία - μεταξύ άλλων - διπλωμάτες, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, του επιχειρηματικού κόσμου και δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται ότι η έκθεση αναμένεται να διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2017, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. και 2:30 μ.μ.

28

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design