Logo
Print this page

Ν. Υόρκη: Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς στη Νέα Υόρκη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, στις 11 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Υερσέης, κ. Ευάγγελου, συνεπικουρούμενου από 21 Ιερείς και 1 Διάκονο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης, κ. Ευάγγελος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, π. Δρα Νικόλαου Καζαριάν και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρόσκληση, υπογραμμίζοντας - μεταξύ άλλων - τη σημασία του να γνωρίζουμε τις ρίζες μας και την ελληνική γλώσσα: «...Είμαστε... Έλληνες Ορθόδοξοι [χριστιανοί] της Αμερικής, δηλαδή ζούμε στην Αμερική, έτυχε να βρεθούμε στην Αμερική, έτυχε να γεννηθούμε στην Αμερική, για αυτό δεν πρέπει να ξεχνούμε τις ρίζες μας, δεν πρέπει να ξεχνούμε από πού προήλθαμε και πού γεννήθηκαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας... Για αυτό αγαπώ και συγχαίρω τον π. Νικόλαο [Καζαριάν], ο οποίος δεν είναι καν Έλληνας στην καταγωγή ... είναι Γάλλος... όμως τον ακούσατε τι όμορφα ελληνικά και με τι κατάνυξη και τι ευλάβεια απήγγειλε τις προσφωνήσεις, τις εκφωνήσεις... έμαθε ελληνικά».

Στη συνέχεια, διάβασε ιδιόχειρη επιστολή του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελόης, Φιλόθεου, στην οποία αναφέρεται η εκτέλεση της επιθυμίας για κατανομή χρηματικών ποσών από την αδελφή του, Ελασάβετ Καραμήτρου, σε φορείς και συγκεκριμένα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ($10,000), στη Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού ($5,000), στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου ($5,000), στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας ($5,000), στον Οίκο Ευγηρίας «Άγιος Μιχαήλ» ($5,000), στην Εθνική Φιλόπτωχο Αρχιεπισκοπής Αμερικής ($5,000), στον Καθεδρικό Ναό Άγιας Τριάδας στη Νέα Υόρκη ($5,000), στο Ronald Mc Donald House ($5,000), στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Υόρκη ($5,000), στο σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Νέας Υόρκης ($5,000) και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ($5,000), παραδίδοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τη σχετική επιταγή στην πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Λυδία Καλλιμάνη, και στον Ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, π. Δρα Νικόλαου Καζαριάν.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε κέρασμα από τη Φιλόπτωχο του Ι.Ν. προς τους προσκεκλημένους.

Στις 12 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής, κ. Δημητρίου, συνεπικουρούμενου από Ιερείς. Ο Ιερατικός Προϊστάμενος, π. Δρ Νικόλαος Καζαριάν ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής, κ. Δημητρίο που αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναφέρθηκε στα έργα της Κοινότητας - μεταξύ των οποίων - είναι και η συντήρηση των αγιογραφιών. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ. Δημήτριος, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος για το έργο τους.

Φωτογραφίες – Δ. Αφεντούλη:

Metr EvangDA

Φωτ.: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης, κ.κ. Ευάγγελος, συνεπικουρούμενος από Ιερείς κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ' αρτοκλασίας.

Arch ST SP DA

Φωτ.: Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος, συνεπικουρούμενος από Ιερείς, κατά τη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design