Logo
Print this page

Μανχάταν: Γεύμα και κοπή βασιλόπιτας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ζήλονος, κ. Σεβαστιανού, συνεπικουρούμενου από τον Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, π. Δημήτριο Κορδάρη, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στις 21 Ιανουαρίου 2018 στο Μανχάταν (307 West 54th Street, New York, NY 10019).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής, κ. Δημήτριου.

Στη συνέχεια, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία τρόπου συμπεριφοράς που δείχνει κανείς, ακόμα και σε αγνώστους: «Εάν είσαι καλός στους ανθρώπους που πιστεύεις ότι είναι καλοί, να είσαι διπλά καλός σε εκείνους που πιστεύεις ότι δεν είναι καλοί. Να είσαι γενναιόδωρος και ευγενικός, γιατί ο Θεός είναι ευγενικός και γενναιόδωρος και φιλεύσπλαχνος σε εσένα».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε περιστατικά που βίωσε, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για άστεγους στη Νέα Υόρκη, της οποίας ο Θεοφιλέστατος είναι ο Πνευματικός Σύμβουλος.

Ακολούθως, παρατέθηκε γεύμα στους παρευρισκομένους σε ανακαινισμένο χώρο του Ιερού Ναού, ενώ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για το 2018.

Ο π. Δημήτριος Κορδάρης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και για την κοινωνική του προσφορά.

Φωτ. - Δ.Αφεντούλη:

ST George Manhattan

Φωτ.: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός και ο π. Δημήτριος Κορδάρης μιλούν στους παρευρισκομένους μετά τη Θεία Λειτουργία.

ST George Manhattan2

Φωτ.: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός και ο π. Δημήτριος Κορδάρης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design