Logo
Print this page

Ο Τζον Κατσιματίδης ζητά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Αίσθηση προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη, η οποία επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και του ζητά να παραιτηθεί πριν από την Κληρικολαϊκή Συνέλευση.

Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και έχει συνεισφέρει οικονομικά στην Εκκλησία, χαρακτηρίζει "εθνική ντροπή" την τροπή της υπόθεσης του Αγίου Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν" και τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος, ως "υπεύθυνος" για τα κακώς κείμενα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί!

"Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι 90 χρόνων και ό,τι καλό έκανε, τώρα χαραμίζεται από την άρνησή του να αποδεχθεί την ευθύνη και την επιθυμία του για την θέση και την δόξα.  Αλλά δεν υπάρχει δόξα στην αποτυχία", τονίζει ο κ. Κατσιματίδης στην επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε από τον "Εθνικό Κήρυκα".

Μάλιστα, ο κ. Κατσιματίδης αφήνει να εννοηθεί ότι τόσο ο ίδιος, όσο και κάποιοι άλλοι, σκοπεύουν να βοηθήσουν οικονομικά την Αρχιεπισκοπή, αρκεί όμως να υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της!

"Ολοι εμείς, κλήρος και λαϊκοί το ίδιο, είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία της Εκκλησίας μας. Εγώ, μόνο, γνωρίζω πολλούς που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να βγουν εμπρός και να διορθώσουν τα προβλήματα.Αλλά θα βγούμε εμπρός προ των ευθυνών μας όταν ο Αρχιεπίσκοπος αποδεχθεί την δική του ευθύνη για την κακή κατάσταση στην οποία είμαστε και παραιτηθεί".

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα διέρρευσε και επιβεβαιώθηκε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, ζήτησε από τον κ. Δημήτριο να ξεκινήσει την διαδικασία για την διαδοχή του, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να παραιτηθεί.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design