Δωρεές Μεσσηνίων της Αμερικής σε σχολεία και απόρους
Η πατρίδα μπορεί να διέρχεται μία πρωτοφανή κρίση, όμως η ομογένεια της Αμερικής προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τους συμπατριώτες μας. Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «ο Αριστομένης», προσέφερε κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου ένα αναπηρικό αμαξίδιο στον Ασυλο Ανιάτων Καλαμάτας.
Το αμαξίδιο αυτό έχει κόστος αξίας 6 χιλιάδων δολαρίων και είναι προσφορά του μέλους του Συλλόγου κ. Γιώργου Μακρόπουλου. Ο Πρόεδρος των Μεσσηνίων Νέας Υόρκης, κ. Σταύρος Γιαννόπουλος, μιλώντας αποκλειστικά στο www.newgreektv.com, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στα περήφανα γηρατειά, τους ηλικιωμένους που θα έπρεπε να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σε αυτό το στάδιο της ζωή τους, όμως είναι και αυτοί θύματα της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας. "Η προσφορά είναι ένα δειγμα ανθρωπιάς στα γηρατειά και στους άπορους . Οι Έλληνες είμαστε φιλάνθρωποι και συμπονετικοί, οπότε ως πρόεδρος των Μεσσηνίων, θεωρώ τόσο εγώ όσο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αυτόνοητο να κάνουμε ότι περνάει από χέρι μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουν οι συμπατριώτες μας, για να βελτιώσουν την ζωή τους».
Ενα ακόμα παράδειγμα της γενναιοδωρίας και του ενδιαφέροντος αποτελεί οπωσδήποτε η είδηση της δωρεάς 101 ηλεκτρονικών υπολογιστών στο δημοτικό σχολείο Ασπροχώματος του δήμου Καλαμάτας, για χρήση κι εκμάθηση από τους μαθητές του σχολείου, την οποία έκανε ο Ελληνοαμερικανός Απόστολος Ταμπάκης.
Τους υπολογιστές για την νεολαία της Μεσσηνίας παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος επικοινώνησε και μετέφερε τηλεφωνικά στον δωρητή, τις θερμές ευχαριστίες του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, αλλά και του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Ασπροχώματος.