Logo
Print this page

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Έκλεισε το δάνειο 7.5 εκατομμυρίων από την ALMA BANK

Την λήψη δανείου συνολικού ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την, ομογενειακών συμφερόντων, τράπεζα "ALMA BANK", ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καλυφθούν σημαντικές ταμειακές ελλείψεις, οι οποίες επηρέασαν, μεταξύ άλλων, τις εργασίες για την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

 

"Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκλήρωσε χρηματοοικονομική συναλλαγή με την Alma Bank, η οποία παρέσχε στην Αρχιεπισκοπή πιστωτικές διευκολύνσεις το προϊόν των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την άμεση αποκατάσταση κεφαλαίων οφειλομένων σε κλειστούς λογαριασμούς δωρεών και λογαριασμούς παρακαταθήκης και επιπροσθέτως για οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών", αναφέρει η ανακοίνωση, παρουσιάζοντας στην συνέχιεα τους όρους του δανείου.

"Η τράπεζα Alma έχει παράσχει υποθήκη ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για 10 χρόνια, με αρχικό 5ετές επιτόκιο 4,25% καθώς και πιστωτική γραμμή με όρους που θεωρούνται συνήθεις για εμπορικά δάνεια προς μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η Αρχιεπισκοπή χρησιμοποίησε έσοδα του δανείου από την υποθήκη και την πιστωτική γραμμή, συνολικώς 7,5 εκατομμύρια δολάρια, για να αποκαταστήσει ποσά προς το ταμείο του Ελληνικού Ορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, για να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς κλειστούς και περιορισμένους λογαριασμούς, για το συνταξιοδοτικό ταμείο και για την χρηματοδότηση των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής", τονίζεται στην συνέχεια.

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής διαβεβαιώνουν πως οι όροι αποπληρωμής του δανείου ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του ετήσιου προϋπολογισμού.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design