Logo
Print this page

Τορόντο: Ομογενής το 10χρονο κορίτσι που σκοτώθηκε στο μακελειό του Ντάνφορθ

Ελληνικής καταγωγής ήταν τελικά το 10χρονο κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την δολοφονική επίθεση ενός 29χρονου στο Τορόντο, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση των Αστυνομικών Αρχών.

Ειδικότερα, πρόκειται για την Τζουλιάνα Κόζη, η οποία είχε την ατυχία να βρεθεί στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή, την ώρα που ο δράστης, Φαϊζάλ Χουσεϊν, σκόρπισε τον θάνατο, πυροβολώντας αδιακρίτως στην λεγόμενη "Greek Town", στο Ντανφορθ του Τορόντο, στις 10 το βράδυ της Κυριακής. 

Όπως προκύπτει, το άτυχο παιδί δέχθηκε την σφαίρα σε κομβικό σημείο στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία,  Η μητέρα του κάλεσε σε βοήθεια και ένας εργαζόμενος του "Cafe Demetre" βγήκε από την κουζίνα και προσπάθησε να βοηθήσει.  Σύμφωνα με την μαρτυρία του, το παιδί άνοιγε και έκλεινε τα μάτια του, ενώ ο ίδιος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να περιορίσει την απώλεια αίματος, μέχρι να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, εκτός από την 10χρονη, κατά τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο πατέρας της, Ντον Κόζης, ο οποίος διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.  Παρά το γεγονός όμως ότι έφερε κι αυτός τραύματα, ζήτησε να τον πάνε στο Νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου, έστω και στην κατάστασή του, να βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της, γεγονός στο οποίο στάθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Μαρκαμ, Μαρκ Σκαπίτι, κατά την συλλυπητήρια δήλωσή του.

"Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη του ισχυρού δεσμού ανάμεσα σε πατέρα και κόρη.", ανέφερε μεταξύ άλλων, κατάδικάζοντας την επίθεση.

"Αυτή η αποτρόπαια ενέργεια μας συγκλόνισε και μας πλήγωσε.  Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των γενναίων Αστυνομικών αλλά και όλων των κοινοτήτων που επλήγησαν από αυτήν την τραγωδία".  

Η οικογένεια Κόζη ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιότητα, στις δύσκολες στιγμές θρήνου και οδύνης που περνά.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το 10χρονο κοριτσάκι, θανάσιμα τραυματίστηκε και μια 18χρονη κοπέλα.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design