Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Βραβεύτηκαν Μεντζελοπούλου και Πόλμαν στην δεξίωση του "Hellenic Initiative"

Ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων συγκεντρώθηκε από την 6η ετήσια εκδήλωση της "Ελληνικής Πρωτοβουλίας" ("Hellenic Initiative"), η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Midtown Hilton, στο Μανχάτταν.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν η Ελληνογαλλίδα επιχειρηματίας της οινοποιίας, και ιδρυτικό μέλος της "Ελληνικής Πρωτοβουλίας", Κορίνα Μεντζελοπούλου, αλλά και ο φιλέλληνας Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever, Πολ Πόλμαν, οι οποίοι τιμήθηκαν για την επιχειρηματική αλλά και την φιλανθρωπική δραστηριότητά τους.

Η "Ελληνική Πρωτοβουλία" ιδρύθηκε το 2012 από επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, έχοντας δυο στόχους: Αφενός να ανακουφίσει τους πληγέντες από την κρίση και αφετέρου να δώσει ώθηση για την ανάπτυξη στην ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου, προκειμένου να τονωθεί η αγορά και να ανοίξουν συστηματικά νέες θέσεις εργασίας σε σημαντικούς τομείς.

«Είναι σημαντικό, όχι μόνο να ταΐσουμε τους φτωχούς, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να δώσουμε ώθηση στην επιχειρηματικότητα», δήλωσε εκ μέρος της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» ο Ανδρέας Λιβέρης.

Την παρουσίαση της φετινής εκδήλωσης έκανε ο Ελληνοκαναδός ηθοποιός, Κρις Διαμαντόπουλος, ο οποίος αποτελεί την σύγχρονη φωνή του "Μίκυ Μάους", ενώ είναι γνωστός και από τηλεοπτικές σειρές, όπως το "Sillicon Valley".

«Είμαστε εδώ σήμερα για την πατρίδα μας. Νοιώθω πολύ όμορφα που είμαι πάλι εδώ για να βραβεύσουμε δυο πολύ σημαντικούς ανθρώπους, όπως είναι η Κορίν Μεντζελόπουλος και ο Πολ Πόλμαν», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος, ο οποίος τόνισε πως θεωρεί τον εαυτό του "πρεσβευτή της Ελλάδας" ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.

Από την πλευρά του, ο Πολ Πόλμαν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βράβευσή του, δηλώνοντας πως η Unilever θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις επενδυτικές δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

«Η διάκριση είναι πολύ σημαντική για μένα. Μπορεί να μην είμαι Έλληνας, ούτε να έχω κάποια ελληνική καταγωγή, παρόλα αυτά είμαι κοντά στους Έλληνες και, επειδή είμαι στην Ευρώπη, βλέπω καθημερινά τον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση. Η Unilever, από την πλευρά της, επενδύει σταθερά».

Ιδιαίτερα συγκινημένη εμφανίστηκε και η Κορίνα Μεντζελοπούλου, που εξέφρασε την αγάπη της τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις ΗΠΑ, έστω κι αν δεν έχει άμεση σχέση με την χώρα.

"Είμαι υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή μου και αγαπώ την Αμερική. Μάλιστα, δεν νοιώθω ανάλογα ενεργή απέναντι στην «Ελληνική Πρωτοβουλία», αφού δεν βρίσκομαι ούτε εδώ, ούτε στην Ελλάδα".

Κατά την εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει αλλαγή στην θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού, αφού ο Μαρκ Άρεϊ παρέδωσε την σκυτάλη στον Ελληνοαμερικανό, Πήτερ Πούλος.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design