Logo
Print this page

82ο ετήσιο γκαλά υποτροφιών Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης

Πραγματοποιήθηκε το 82ο ετήσιο γκαλά υποτροφιών του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης (The Hellenic Medical Society of New York) στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Μανχάταν.

Κεντρικός τίτλος του γκαλά ήταν "Εστιάζοντας στο μέλλον" ("Focus on the Future"), κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν τρεις ιατροί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Φράγκος (Spiros Frangos), ο οποίος είναι διευθυντής Χειρουργικής στο νοσοκομείο "Bellevue Hospital" και διευθυντής Τραύματος, Επείγουσας Χειρουργικής και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο NYU Langone Health, τιμήθηκε ως "Διακεκριμένος Ιατρός" ("Distinguished Physician"). 

Ο Ανδρέας Κοσμάτος (Andreas Cosmatos), ο οποίος είναι ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Queens, τιμήθηκε ως "Διακεκριμένος Συνάδελφος" ("Distinguished Colleague"). 

Ο Πήτερ Διαμαντής (Peter Diamandis), ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος "XPRIZE", τιμήθηκε ως "Διακεκριμένος Έλληνας" ("Distinguished Hellene"). 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δεξίωση, ενώ ακολούθησε δείπνο, το οποίο άρχισε με προσευχή από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής, κ. Δημήτριο.

Κατά τον χαιρετισμό, του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ιατρική ως επιστήμη, ενώ προέτρεψε τους παρευρισκομένους ιατρούς να συνεχίσουν το έργο προσφοράς θεραπειών, επισημαίνοντας παράλληλα, το θεραπευτικό έργο του Ιησού Χριστού (θαύματα).

Χαιρετισμό επίσης, απηύθυνε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Ο Δρ Γεώργιος Λιακέας (Dr. George Liakeas) χαιρέτισε την εκδήλωση και ξεκίνησε την τελετή απονομών με τον Δρα Σπύρο Φράγκου.

Ο Δρ Φράγκου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του στο NYU Langone Health και στην οικογένειά του, ενώ τόνισε ότι το νοσοκομείο "Bellevue Hospital" προσφέρει υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δηλώνοντας περήφανος που συμμετέχει σε αυτό. Απευθυνόμενος στους νέους που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον τομέα της ιατρικής, τους συμβούλευσε να είναι ταπεινοί και συμπονετικοί προς τους ασθενείς τους.

Ο Δρ Διαμαντής ευχαρίστησε, συγκινημένος, για την τιμητική βράβευσή του, ενώ συνεχάρη τους συνβραβευθέντες. Επίσης, ανέφερε ότι οι γονείς του τον παρότρυναν να ακολουθήσει την ιατρική επιστήμη, ενώ ο ίδιος ήθελε να γίνει αστροναύτης. Όπως είπε, τελικά σπούδασε ιατρική και ευχαρίστησε τους γονείς για την ανατροφή που του προσέφεραν.

Ακολούθησε δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν και οι Νέοι Επαγγελματίες (Young Professionals), ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με ζωντανή μουσική, dj και χορό.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και η σύζυγός του, Μαρία Μάρκου, υποστηρίζουν οικονομικά κάθε χρόνο το έργο του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν - μεταξύ άλλων - με την παρουσία τους η Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Λάνα Ζωχιού, ο Δρ Γεώργιος Κοφινάς με τη σύζυγό του, Μιράντα και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο του γκαλά συναποτέλεσαν οι Δρ Αντωνία Φθενάκη Κοφίνα (Dr. Antonia Fthenakis Kofinas), ο Δρ Ιάσωνας Κοφίνας (Dr. Jason Kofinas) και η Δρ Ευγενία Γιάννου (Dr. Eugenia Gianos).

Μέλη της επιτροπής του γκαλά ήταν οι Δρ Παναγιώτα Ανδρεοπούλου (Dr. Panagiota Andreopoulou), η Δρ Λορέν Χρυσομάλλη-Βαλασιάδη (Dr. Lorraine Chrisomalis Valasiadis), η Δρ Ελένη Γουζούλη-Κουτσού (Dr. Helen Gouzoulis Koutsos), η Δρ Μιράντα Κοφινά (Dr. Miranda Kofinas), η Νικόλ Κοντού-Λιακέα (Nicole Contos Liakeas) και ο Γκας Λαμπρόπουλος (Gus Lambropoulos).

Πρόεδρος της επιτροπής Υποτροφιών (Scholarship Chair) ήταν o Δρ Σωτήριος Στεργιόπουλος (Dr. Sotirios Stergiopoulos), ενώ πρόεδρος του Περιοδικού (Journal Chair) η Ευαγγελία Τσαβαρή (Evangelia Tsavaris).

Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συλλόγου Νέας Υόρκης είναι οι Δρ Γεώργιος Λιακέας (πρόεδρος), η Δρ Παναγιώτα Ανδρεοπούλου (Dr. Panagiota Andreopoulou - Α' αντιπρόεδρος), ο Δρ Μιχαήλ Πλακογιάννης (Dr. Michael Plakogiannis - Β' αντιπρόεδρος), ο Δρ Σωτήριος Στεργιόπουλος (Dr. Sotirios Stergiopoulos - γραμματέας), ο Δρ Φρίξος Γούσης (Dr. Frixos Goussis - βοηθός γραμματέως), Δρ Δημήτριος Καρύδης (Dr. Demetrios Karides - ταμίας) και ο Δρ Τζέιμς Μέλης (Dr. James Melis - βοηθός ταμία).

Φωτογραφίες - Δ. Αφεντούλη:

82 Gala Iatron Despina Afentouli 2

(Από αριστερά:) Ο Σπύρος Φράγκος, ο Πήτερ Διαμαντής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο Ανδρέας Κοσμάτος και ο Γεώργιος Λιακέας.

82 Gala Iatron Despina Afentouli

Ομαδική φωτογραφία, κατά τη διάρκεια του 82ου ετήσιου γκαλά υποτροφιών του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design