Logo
Print this page

Το Ronald McDonald House τίμησε τους Γ. Σιαμπούλη και Τζ. Λογοθέτη

Tο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ το βράδυ της Δευτέρας, 10 Δεκεμβρίου 2018, διοργάνωσε την 23ο χριστουγεννιάτικη γιορτή στο «New York Athletic Club» στο Μανχάταν και βράβευσε τον πρόεδρο της εταιρείας του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Γεώργιο Σιαμπούλη και τον πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Τζέιμς (Δημήτριο Λογοθέτη).

​Η εκδήλωση διοργανώθηκε τέσσερις περίπου εβδομάδες μετά την ετήσια εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, όπου για μία ακόμη χρονιά το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ συμπεριλαμβανόταν στον μακρύ κατάλογο των ευεργετηθέντων από τη γενναιοδωρία των εστιατόρων της Νέας Ιερσέης.

​Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τριακόσιοι πενήντα ομογενείς, μεταξύ των οποίων και πρωτεργάτες του Ελληνικού Τμήματος, εθελοντές, δωρητές, ευεργέτες και υποστηρικτές που για τέσσερις δεκαετίες παρέχουν τη δυνατότητα στα άρρωστα παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο να φιλοξενηθούν στο «σπίτι μακριά από το σπίτι» όπως το χαρακτηρίζουν και να θεραπευτούν στα καλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία του Μανχάταν.

​Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των εταιρειών του Πανγκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, της Ανω Νέας Υόρκης και ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν της Αμερικής Δημήτρης Καυχίτσας, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των δωρητών του Τμήματος.

​Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Σπύρος Μαλιαγρός αναφέρθηκε στην προσφορά του Τμήματος και τόνισε για τέσσερις δεκαετίες προσφέρουν θαλπωρή και περιβάλλουν με αγάπη τα παιδιά και τις οικογένειές τους και ότι μέχρι στιγμής έχουν ευεργετηθεί πάνω από δέκα χιλιάδες Εληνόπουλα.

​Παράλληλα τόνισε ότι η χριστουγεννιάτικη γιορτή και ο Μαραθώνιος της Αγάπης αποτελούν τις βασικές ερανικές εκδηλώσεις του Τμήματος.

​Η πρόεδρος και συνάμα διευθύνουσα σύμβουλος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Ρουθ Μπράουν αναφέρθηκε στο ρόλο του ιδρύματος και τόνισε ότι ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες φιλοξενούνται 95 άρρωστα και παιδιά και τετρακόσιοι περίπου μέλη των οικογένειών τους.

​Εκτενή αναφορά η ομιλήτρια έκανε στο έργο του Ελληνικού Τμήματος και στο Μαραθώνιο της Αγάπης και υπενθύμισε στους ομογενείς ότι προσφέρουν στα παιδιά θαλπωρή και ελπίδα για το μέλλον και τη δυνατότητα να έχουν στο πλευρό τους τις οικογένειές τους.

​Ο Γιώργος Σιαμπούλης ο οποίος για δύο δεκαετίες είναι πρόεδρος της εταιρείας του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης επεσήμανε ότι οι σχέσεις των εστιατόρων με το Ελληνικό Τμήμα έχουν την αφετηρία τους στην πρώτη συνάντηση που είχαν προ τριών δεκαετιών με την ιδρύτρια και συνάμα πρώτη πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος, την αείμνηστη Νίκη Σιδέρη.

​Παράλληλα τόνισε ότι το Ελληνικό Τμήμα κατέχει εξέχουσα θέση στο μακρύ κατάλογο των φορέων και ιδρυμάτων που ευεργετούνται κάθε χρόνο από το Πανγκριγκόριαν.

​Αναφερόμενος στις δωρεές του Ιδρύματος τόνισε ότι υπερβαίνουν τα 2.3 εκατομμύρια, ότι στο πρόσφατο ετήσιο δείπνο προέβησαν σε δωρεές συνολικής αξίας $95.000 και ότι κατά τη διάρκεια του έτους προσφέρουν δεκάδες άλλες χιλιάδες δολάρια σε άπορες οικογένειες, σε ασθενείς και σε ιδρύματα εδώ και στη γενέτειρα.​

Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Τζέιμς (Δημήτρης Λογοθέτης) αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος και εστίασε την προσοχή του στη συνάντηση που είχε το 2004 με την αείμνηστη Νίκη Σιδέρη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος και παρέδωσε στον κ. Μαλαγρό επιταγή αξίας πέντε χιλιάδων δολαρίων και διευκρίνισε ότι είναι η δεύτερη ισάξια δωρεά του έτους.

Ο Σπύρος Μαλιαγρός κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και ότι αυτό οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες της διευθύντριας του Ελληνικού Τμήματος Σπυριδούλας Κατέχη και των μελών της οργανωτικής επιτροπής.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος απαρτίζεται από τους Σπύρο Μαλιαγρό (πρόεδρο), Ελπίδα Αλεξίου, Στηβ Ανάγνκος, Μιχάλη Μπάπη, Νικόλαο Μπρορνόζη, Λυδία Βαγγέλου-Καλλιμάνη, Στέφανο Τσερπέλη, Θάλεια Κομνηνέλη , Κώστα Σάιπρους, Μαρία Ιατρού - Δήμα, Ζωή Κουτσουπάκη, Αθηνά Κρομμύδα, Άγκαθα Λούης, Σοφία Μυλιώνη, Κατερίνα Μονογιούδη, Βασιλική Ρέντα, Άννα Σακαλή, Μαρία Σκιαδά και Άντριου Γιαννακού.

source www.anamniseis.net

Media

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design