Logo
Print this page

Στην κορυφή των BAFTA ο Λάνθιμος

Featured Στην κορυφή των BAFTA ο Λάνθιμος

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν αποδείχτηκαν οι "ευνοούμενοι" των φετινών βραβείων BAFTA καθώς οι ταινίες τους σάρωσαν σε όλες τις κύριες, αλλά και τις δευτερεύουσες κατηγορίες.

 

Η ταινία The Favourite του Λάνθιμου, που ήταν υποψήφια για 12 βραβεία, δικαίωσε τελικά τα προγνωστικά, αφού φεύγει από το Λονδίνο έχοντας κερδίσει συνολικά σε επτά κατηγορίες: μεταξύ άλλων κέρδισε τα βραβεία καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης βρετανικής ταινίας, καλύτερου Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου και καλύτερων κοστουμιών. BAFTA: Κυριάρχησε η «Ευνοούμενη», αλλά οι νικητές της βραδιάς ήταν δύο

Η Roma του Κουαρόν, η ασπρόμαυρη αυτοβιογραφική ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη, κέρδισε ταυτόχρονα τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, καθώς και το βραβείο σκηνοθεσίας. Από τα επτά βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, απέσπασε τέσσερα, αφού κέρδισε και το βραβείο φωτογραφίας.

Δύο βραβεία κέρδισε το Bohemian Rhapsody, και τα δύο αναμενόμενα: πρώτου ανδρικού ρόλου -για τον Ράμι Μάλεκ- και ήχου. Τα οσκαρικά Ένα Αστέρι Γεννιέται και Πράσινο Βιβλίο δεν κατάφεραν να κερδίσουν παρά μόνο από ένα βραβείο, μουσικής για το πρώτο και Β΄ ανδρικού ρόλου για το δεύτερο.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design