Logo
Print this page

Δυτικοί ήταν οι πράκτορες που με "τύλιξαν" λέει ο Τζ. Παπαδόπουλος

Featured Δυτικοί ήταν οι πράκτορες που με "τύλιξαν" λέει ο Τζ. Παπαδόπουλος

Με μια ραδιοφωνική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μαρκ Στέιν (το πρώτο μέρος), ο γνωστός πλέον Τζορτζ Παπαδόπουλος, “προεκλογικός σύμβουλος” επί θεμάτων εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής του τότε υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ρίχνει νέες “βόμβες” για την εν εξελίξει έρευνα στην υπόθεση των φερομένων ως σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί με τους Ρώσους.

Σύμφωνα πάντα με τον Παπαδόπουλο, το θέμα αυτό είχε αποτελέσει αιχμή της δραστηριότητας αντικατασκοπείας (counterintelligence), όχι μόνο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (CIA, FBI), αλλά και των βρετανικών (MI6), ενώ στόχος ίσως να ήταν κι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι!

Στη συνέντευξη που έχει διάρκειας 52 λεπτών, ο Παπαδόπουλος μιλάει για τη δουλειά του στο Hudson Institute της Ουάσιγκτον και την απόφασή του να μετακινηθεί στο Λονδίνο, όπου του είχε προσφερθεί μια θέση στο London Centre of International Law Practice, ενός οργανισμού με αντικείμενο το διεθνές δίκαιο, του οποίου ο ιστοχώρος στο διαδίκτυο εμφανίζεται σήμερα εκτός λειτουργίας.

Είναι η χρονική στιγμή (Μάρτιος 2016) που έγινε εθελοντής στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ, με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον διπλωματών από την Αυστραλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Βιτσέντζο Σκότι, τότε υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, τον σύστησε στον καθηγητή Τζόσεφ Μιφσούντ από τη Μάλτα, ο οποίος υποστήριξε στις συζητήσεις τους ότι διατηρούσε σχέσεις με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Με βάση αυτές τις συζητήσεις, ο Παπαδόπουλος ενημέρωσε το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, ότι ενδεχομένως να ήταν σε θέση να οργανώσει στο παρασκήνιο μια συνάντηση του υποψηφίου και μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τώρα, ο Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι πεποίθησή του είναι, πως ο Μαλτέζος καθηγητής με τις σχέσεις με τους Ρώσους κυβερνητικούς, στην πραγματικότητα είναι πράκτορας δυτικών μυστικών υπηρεσιών, με αποστολή αν τον παγιδεύσει! Ο Μιφσούντ είχε φωτογραφηθεί π.χ. με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και άλλα ανώτερα και ανώτατα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ή της διπλωματίας (π.χ. αναφέρεται ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ).

Επίσης, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και τη σύλληψη του Παπαδόπουλου, ο Μιφσούντ “εξαφανίστηκε”. Τον είχε όμως συναντήσει στο πανεπιστήμιο Link Campus, το οποίο αργότερα φέρεται να πλήρωνε το ενοίκιο του διαμερίσματος όπου κρυβόταν…

Το πρόβλημα είναι, ότι ο Παπαδόπουλος υποστηρίζει πως ανακάλυψε ότι το εν λόγω κέντρο αποτελεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων και πλέον επικεφαλής έχει τον πρώην Ιταλό ΥΠΕΞ Σκότι που τον σύστησε στον Μαλτέζο καθηγητή, ο οποίος έκανε την αναφορά ότι οι Ρώσοι διαθέτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον, αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές!

Την ημέρα που αποδεσμεύθηκε η έκθεση Μιούλερ, η ιταλική εφημερίδα Il Foglio δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο σημαντικό μέρος της έρευνας έγινε στην Ιταλία, ενώ δεν είναι τυχαία η παρουσία του Λίντσεϊ Γκρέιαμ, εκ των βασικότερων πολιτικών συμμάχων του Τραμπ – και δριμύτατου επικριτή της έρευνας του εισαγγελέα / ειδικού ανακριτή Μιούλερ – στη Ρώμη!

Στη συνέχεια, η ιταλική εφημερίδα κάνει την αποκάλυψη για το που κατοικεί ο Μαλτέζος καθηγητής Μιφσούντ και ποιος πληρώνει το ενοίκιο του διαμερίσματος όπου κατοικεί (σ.σ. κρύβεται σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο). Η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ενδεχομένως δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ τα στοιχεία που υποδεικνύουν μεθόδευση για να στηθεί κατηγορία σε βάρος του Τραμπ για “μη πρέπουσες” σχέσεις με τους Ρώσους, μάλλον πληθαίνουν…

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design