Logo
Print this page

"Βόμβες" Αλαφούζου από τη Νέα Υόρκη (Videos)

"Χειμαρρώδης" εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση της "Panatha USA" στη Νέα Υόρκη.  Κατονόμασε δημοσίως τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για παρέμβαση στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο αποκλεισμό ομάδων από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα εάν απαγγελθούν βαριές κατηγορίες, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει σε λιγότερο από μήνα.  Πάντως, αναγνώρισε την φετινή αγωνιστική ανωτερότητα των "ερυθρολεύκων", αποκάλυψε επαφές με τέσσερεις ποδοσφαιρστές, ενώ μίλησε για το υπό εξέταση εναλλακτικό μοντέλο της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας".

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φίλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης, "Panatha USA".  Αρχικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Αλαφούζος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά στις σκέψεις του για το μέλλον του Παναθηναϊκού σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.  Μάλιστα, άφησε "ανοικτό παράθυρο" για το μέλλον, αφού δήλωσε διατεθειμένος να δημιουργήσει μια ομαλή μετάβαση στην "επόμενη ημέρα", για να διευκρινίσει βέβαια ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

Για τους ομογενείς Παναθηναϊκούς και το κλίμα που συνάντησε: "Είναι πολύ συγκινητικό το κλίμα. Η αγάπη των ανθρώπων για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ έντονη. Ειχα δει τον κ. Αναστασίου και κάποιους από τα μέλη της Panatha USA στο γήπεδο στην Αθήνα αλλά δεν είχα έρθει ποτέ. Ήρθαμε για να τους παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας για το γήπεδο και ό,τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό."

Για το πρότζεκτ της νέας Λεωφόρου και κατά πόσον "κρέμεται" από τις δωρεές των φιλάθλων: "Ο Παναθηναϊκός, όπως και κάθε ομάδα, εξαρτάται από τους οπαδούς της. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να ανήκει σε έναν άνθρωπο. Οι οπαδοί των ομάδων είτε τις ανεβάζουν, είτε τις κατεβάζουν. Εμείς σαν Παναθηναϊκός έχουμε τα κεφάλαια για να κάνουμε το έργο με έναν ρυθμό. Υπάρχει κι ένα κονδύλι από την Περιφέρεια 7 εκατομμυρίων ευρώ. Θα ξεκινήσουμε από φέτος και θα γίνει σε δυο στάδια. Θα θέλαμε να βοηθήσουν οι Παναθηναϊκοί, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό για αυτούς. Όπως και όποτε θέλουν."

Εάν έχει αποσπάσει υπόσχεση για βοήθεια από ομογενείς: "Ήρθαμε περισσότερο για να γνωριστούμε και να τους ενημερώσουμε για τον Παναθηναϊκό και λιγότερο επειδή έχουμε στόχο να πάρουμε κάτι. Αν μας δοθεί βέβαια...δεν θα πούμε «όχι»."

Για το κατά πόσον ο Παναθηναϊκός ξέφυγε από τον κίνδυνο οικονομικής καταστροφής: "Κάθε ομάδα εξαρτάται κάθε χρόνο από τα χρήματα που βγάζει. Βεβαίως οι μέτοχοι και οι οπαδοί βάζουν χρήματα σε μια ομάδα, αλλά η πορεία της εξαρτάται από το πώς πάει στο Πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Φέτος ήταν μια πολύ κακή χρονιά που είχε σαν αποτέλεσμα να είχαμε απώλεια εσόδων, την οποία καλύψαμε. Ασφαλώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει και Πρωταθλήματα. Έχουμε χρόνια να κερδίσουμε Πρωτάθλημα και συνεπώς έχουμε χαμηλότερα έσοδα."

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Λεωφόρο: "Έχουν αγοραστεί όλες οι σουίτες. Γενικότερα, θεωρώ ότι υπάρχει υποστήριξη."

Εάν ο Παναθηναϊκός θα δώσει στο μέλλον φιλικά στις ΗΠΑ, όπως στο παρελθόν: "Από φέτος ούτε ο Πρωταθλητής θα μπορεί να κάνει τουρνουά στις ΗΠΑ καθώς η Ελλάδα έπεσε μια θέση στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, συνεπώς και αυτός ξεκινάει το Πρωτάθλημα τέλος Ιουλίου. Θα το θέλαμε, αλλά δεν είναι εύκολο."

Για το εγχείρημα της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και τι διαφορές θα έχει η προσέγγιση συμμετοχής για την Λεωφόρο: "Οπωσδήποτε η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε να πάει. Οπωσδήποτε πρέπει να σκεφτούμε πώς αυτό το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης θα αλλάξει. Ίσως θα πρέπει να υπάρχει μια ευρύτερη συμμαχία οπαδών που με ένα μικρό ποσό θα γίνονταν μέλη και μέτοχοι του Παναθηναϊκού. Επίσης, θα μπορεί να υπάρχει και μια «Γερουσία» 10-15 επιχειρηματιών οι οποίοι θα βάζουν χρήματα και θα διοικούν αυτοί τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, ένα υβριδικό σύστημα: Από την μια ένα κομμάτι των μετοχών σε οπαδούς – μέλη και από την άλλη ένας πιο κλειστός κύκλος επιχειρηματιών που θα βάζουν χρήματα και θα ασκούν διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι το «ρομαντικό μοντέλο» να πάρουν οι οπαδοί την ομάδα στα χέρια τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Εξάλλου, κινδυνεύουμε να δούμε και φαινόμενα λαϊκισμού όπως στην πολιτική. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού όπως και κάθε ομάδας είναι το αύριο. Εγώ είμαι τέσσερα χρόνια και κάνω ό,τι μπορώ, αλλά πρέπει να κοιτάξω και την διαδοχή για να μην είναι ανώμαλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμώ να φύγω άμεσα. Απλώς, σας είπα ότι οι ομάδες ανήκουν στους οπαδούς τους. Σε εμένα έτυχε να κάνω μια «βάρδια».

Για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα την επόμενη σεζόν: "Πέρυσι ήμασταν πολύ αισιόδοξοι, είχαμε όλες τις ενδείξεις ότι η ομάδα θα ήταν καλά, κάναμε και κάποιες μεταγραφές τον Μάιο και νομίζαμε ότι είμαστε πλήρεις, αλλά τελικά φτάσαμε να κάνουμε την χειρότερη χρονιά από τότε που ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Όπως ο Παναθηναϊκός έχει αυτήν την στιγμή το καλύτερο ρόστερ από τότε που ανέλαβα εγώ. Είμαστε σε επαφή με τέσσερεις ακόμα ποδοσφαιριστές (σ.σ. διευκρίνησε αργότερα ότι πρόκειται για αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ, κεντρικό αμυντικό και επιθετικό και κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του κ. Στραματσόνι).

Εάν ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το Πρωτάθλημα: Ο Ολυμπιακός φέτος είχε πολύ καλή ομάδα, σε αντίθεση από την περσινή. Φέτος άξιζε να κερδίσει το Πρωτάθλημα και χωρίς τις απάτες για τις οποίες συχνά κατηγορούνται. Πέρυσι όμως το έκλεψε καθαρά από εμάς. Γιατί εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το σημερινό μας ρόστερ είναι εφάμιλλο του Ολυμπιακού και ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι.

"Ο Μαρινάκης παρενέβη στην ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη"

Στην κυρίως εκδήλωση, και αμέσως μετά την λεπτομερή παρουσίαση της μορφής του νέου γηπέδου, ο Γιάννης Αλαφούζος δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις φιλάθλων του Παναθηναϊκού.  Παρότι οι περισσότερες εξ αυτών κινήθηκαν σε αγωνιστικά θέματα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ρωτήθηκε και για εξωαγωνιστικά, μεταξύ αυτών και για τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και κατά πόσον τηρούνται.

"Πήγε και στο Μαξίμου ο κ. Μαρινάκης!", παρατήρησε ο φίλαθλος, με τον Γιάννη Αλαφούζο να απαντάει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "εγώ όταν ζήτησα ραντεβού στο Μαξίμου μετά την τιμωρία της '13' δεν με δέχτηκαν.  Ίσως το στυλ του κ. Μαρινάκη ταιριάζει περισσότερο στην Κυβέρνηση", ανέφερε, για να πάρει άλλο ύφος στην συνέχεια.

"Η ΕΛΑΣ έχει κάνει πολλές παρακολουθήσεις πολλών ατόμων που εμπλέκονται στην διαδικασία.  Σε μια από αυτές, εμφανίζεται ο κ. Μαρινάκης εμφανίζεται να παίρνει τηλέφωνο και να ζητά από το νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Γαζώρου (σ.σ. εννοεί τον Εθνικό) με αποτέλεσμα η απόφαση να αλλάξει.  Αυτό είναι μια σαφής χειραγώγηση, και η τιμωρία είναι υποβιβασμός".

Παράλληλα, δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά στην υπόθεση που έχει εμπλακεί και το όνομα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, θα υπάρξουν οι σχετικές προτάσεις από τον Εισαγγελέα σε σύντομο χρονικό διάστημα και, ειδικότερα, σε λιγότερο από μήνα.

Οι δηλώσεις Ζιλμπέρτο, το "ανοικτό παράθυρο" για κίνηση ομογενών Παναθηναϊκών επιχειρηματιών στα κοινά της ομάδας και άλλα ενδιαφέροντα από την εκδήλωση, σε ξεχωριστό ρεπορτάζ του New Greek TV.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design