Logo
Print this page

Στον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου

Αίσθηση στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ προκαλεί η μετακίνηση του 24χρονου διεθνούς φόργουορντ, Ιωάννη Παπαπέτρου, από τον Ολυμπιακό στον "αιώνιο αντίπαλο", Παναθηναϊκό, μετά από πενταετή θητεία στους Πειραιώτες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, βρισκόταν σε συζητήσεις με τους Αφούς Αγγελόπουλους και το νέο προπονητή, Ντέιβιντ Μπλατ, για το ενδεχόμενο και τους όρους της παραμονής του στον Πειραιά.  Οι φήμες για επικείμενη κίνηση από πλευράς του Παναθηναϊκού ήταν έντονες, πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά είχε αποσαφηνιστεί ότι προτεραιότητα του παίκτη είναι να μιλήσει με τους "ερυθρόλευκους".

Εν τέλει, παρά το διπλό ραντεβού της περασμένης εβδομάδας και όσα βγήκαν προς τα έξω για "καλό κλίμα", την Κυριακή ο Παπαπέτρου ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τελικά υπέγραψε στον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Τρίτης.

Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό θα είναι τριετής, ενώ ο 24χρονος καλαθοσφαιριστής, ο οποίος είναι αθλητικά αμερικανοθρεμμένος, θα ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, Αργύρη, ο οποίος είχε καταγράψει μια πλούσια καριέρα σοτυς "πράσινους".

Αναλυτικά η «πράσινη» ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου για τα τρία επόμενα χρόνια.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1994 στην Πάτρα, έχει ύψος 2.06 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4». Είναι γιος του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού, Αργύρη Παπαπέτρου και ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ηλυσιακού. Σε ηλικία 16 ετών πραγματοποίησε το υπεραστλαντικό ταξίδι και ολοκλήρωσε στη Florida Air Academy τις υποχρεωτικές βαθμίδες εκπαίδευσης αγωνιζόμενος στην κολεγιακή ομάδα.

Το 2012, ο Παπαπέτρου εισήχθη στο Πανεπιστήμιο του Texas και αγωνίστηκε στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα με την φανέλα των Texas Longhorns. Την επόμενη σεζόν είχε 8.2 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο σε 34 ματς στο NCAA.

Τον Αύγουστο του 2013 ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε στην Ελλάδα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδος (2015 και 2016) και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013). Τη σεζόν 2017-18 μέτρησε 6.8 πόντους και 3.6 ριμπάουντ σε 21:57 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά αγώνα στην Euroleague, ενώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα είχε 8.94 πόντους και 3.56 ριμπάουντ σε 20:27 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά ματς.

Ως μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Ελλάδας, ο «Παπ» έχει αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16 του 2009 και του 2010, καθώς επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2013, στο οποίο μέτρησε κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι 15.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ. Το 2016 έγινε μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών, συμμετέχοντας στο προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, ενώ έλαβε μέρος και στο Ευρωμπάσκετ 2017».

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design