Logo
Print this page

Τα Starbucks λένε "όχι" στα τατουάζ

Διαδικτυακή εκστρατεία μέσω του Facebook έχουν ξεκινήσει οι υπάλληλοι των Starbucks της ΗΠΑ, απαιτώντας από την εταιρεία να επιτρέψει τα τατουάζ, τα οποία την δεδομένη χρονική περίοδο έχουν απαγορευτεί.

Όπως τονίζεται, τα Starbucks δεν έχουν απολύσει ή αρνηθεί να προσλάβει υπαλλήλους με τατουάζ - τουλάχιστον δεν υπάρχει ανάλογη καταγγελία - όμως έχει ζητηθεί ξεκάθαρα τα τατουάζ αυτά να αποκρύπτονται από την κοινή θέα εν ώρα εργασίας, είτε με μακρυμάνικο ένδυμα είτε με πιο μακρύ παντελόνι.

Την περασμένη Δευτέρα, τα Starbucks, με διαδικτυακή δημοσίευση, ζήτησαν την γνώμη των υπαλλήλων για το πώς μπορεί να βρεθεί η "ισορροπία" μεταξύ της "προσωπικής έκφρασης και του επαγγελματισμού".  Οι περισσότερες απαντήσεις, μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζουν το τατουάζ ως μια "μορφή έκφρασης", ενώ δεν λείπουν και υπάλληλοι που "μοστράρουν" το τατουάζ τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.  Παράλληλα, ξεκίνησε ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου η εταιρεία να "απελευθερώσει" τα τατουάζ.

"Μου ζήτησαν να επιλέξω ανάμεσα στην δουλειά μου και ένα τατουάζ με μια μικρή καρδιά που είχα στο μπράτσο", δήλωσε μια υπάλληλος από το Μίσιγκαν τον περασμένο Ιούνιο, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται στα Starbucks, αλλά δεν διευκρινίζει εάν αφαίρεσε το τατουάζ ή απλώς το κάλυψε.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι των Starbucks θέλησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σχετικός διάλογος με τους εργαζόμενους, ο οποίος ξεκίνησε πριν την ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design