Logo
Print this page

FT: O Σταϊκούρας προειδοποιεί για «βόμβες με αναμμένα φιτίλια» στην ελληνική οικονομία

Featured FT: O Σταϊκούρας προειδοποιεί για «βόμβες με αναμμένα φιτίλια» στην ελληνική οικονομία

Τις προειδοποιήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα για «βόμβες με αναμμένα φιτίλια» κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση της Κέριν Χόουπ από την Αθήνα, ο κ. Σταϊκούρας, που έπιασε σήμερα δουλειά νωρίς-νωρίς, προειδοποίησε για σημαντικά προβλήματα σε ορισμένα «τμήματα» των δημοσιονομικών δεδομένων στη χώρα, αν και παραδέχθηκε ότι ο προκάτοχός του αφήνει πίσω του ορισμένα «θετικά επιτεύγματα» ενώ κράτησε ζωντανή την ελληνική οικονομία στη διάρκεια του τρίτου μνημονίου. Και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά η οικονομία πετά σε χαμηλό ύψος και αντιμετωπίζει βόμβες με αναμμένο φιτίλι», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος, σύμφωνα με το άρθρο των FT, στα προβλήματα της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ.

Οι FT αναφέρουν ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022) τουλάχιστον κατά 1%, αλλά μετά το πρώτο «όχι» από το eurogroup και τον Κλάους Ρέγκλινγκ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού του επιτελείου, όπου ζήτησε -σύμφωνα με αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται- από τον Χρήστο Σταϊκούρα να διασφαλίσει ότι για φέτος ο στόχος του 3,5% θα επιτευχθεί χωρίς αυξήσεις φόρων ή μειώσεις δαπανών, παρά τα προεκλογικά δώρα της κυβέρνησης Τσίπρα, εκτιμώμενου κόστους 0,9% του ΑΕΠ.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design