«Έφυγε» ο Χουλιαράς
- Written by E.Tsiliopoulos
Έφυγε σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος ζωγράφος, πεζογράφος, ποιητής και τραγουδιστής, Νίκος Χουλιαράς.
Ο Χουλιαράς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1940 στα Ιωάννινα. Σπούδασε γλυπτική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου απεφοίτησε το 1967. Παράλληλα με την ζωγραφική ασχολήθηκε με την λογοτεχνία. Έγραψε ποίηση, διηγήματα και μυθιστορήματα, ενώ ασχολήθηκε και με τη μουσική γράφοντας στίχους και μελωδίες. Από το 1963 έγραψε πολλά τραγούδια και κάποια από αυτά τα τραγούδησε ο ίδιος. Φιλοτέχνησε ακόμη εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων ενώ υπήρξε ο πρώτος που διασκεύασε παλιούς ηπειρώτικους δημοτικούς σκοπούς. Ακόμη έχουν μεταφερθεί στην μικρή οθόνη διηγήματά του και το μυθιστόρημά του "Ο Λούσιας" έγινε τηλεοπτική σειρά από την ΕΤ-1 και μεταδόθηκε το 1989.
Ο Νίκος Χουλιαράς συνεργάσθηκε με πολλά περιοδικά από το 1962, όπως τα «Ενδοχώρα», «Δοκιμή», «Ζυγός», «Τραμ» ενώ εικονογράφησε μέσα από αυτά και το διήγημα του Σωτήρη Κακίση «Το μαύρο που με ξέρει».
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο (Τετάρτη 22 Ιουλίου) στις 4 το απόγευμα, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Foreign Minister's demarche to Kiev regarding the sea drone in Lefkada: It could have caused innocent casualties, such actions are not justified
- Esteemed actor Angelos Antonopoulos dies at 94
- Naval Group's new contracts with Greek companies for the Belharra frigates
- Delos is sinking by one centimeter per year – The optimistic and the adverse scenario
- Naxos: Lauded by foreign media as an ideal travel spot
