Logo
Print this page

ΣΕΤΕ: Στα 13,5 δις τα έσοδα από τον Τουρισμό το 2014 - Οι ανησυχίες για το 2015

Ακόμη πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το 2014, μετά και την εντυπωσιακή άνοδο που παρουσίασαν οι αφίξεις κατά την διάρκεια του Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο ΣΕΤΕ ανέβασε τον πήχυ των διεθνών αφίξεων για την φετινή χρονιά στα 19,5 εκατομμύρια, από τα 19 που αποτελούσαν επίσημη εκτίμηση πριν από την δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων.  Παράλληλα, τα αναμενόμενα έσοδα θα φτάσουν τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι των 13 που υπολογίζονταν αρχικά.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το δεδομένο;  Όπως τονίζει ο ΣΕΤΕ, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά στην αγορά εργασίας, καθώς θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες προσλήψεις, που θα φτάσουν τις 80 με 100.000, ενώ σημαντική θα είναι η ένεση ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πάντως, οι υπεύθυνοι του ΣΕΤΕ, κατά την παρουσία τους στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα προειδοποιήσουν για τα ανησυχητικά δεδομένα που ενδέχεται να ανακόψουν την ανοδική πορεία του τουρισμού, όπως είναι η ρωσο-ουκρανική κρίση και η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης της Ευρωζώνης.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design