Αποπληθωρισμός -0,2% τον Αύγουστο
- Written by E.Tsiliopoulos
Αποπληθωρισμό -0,2% εμφάνισε η Ελλάδα τον Αύγουστο, ποσοστό το οποίο είναι το τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (-1%) και την Ισπανία (-0,5%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,3%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,5%.
Αποπληθωρισμό -0,2% εκτός από την Ελλάδα είχαν ακόμη η Εσθονία, η Ιταλία και η Σλοβακία, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 1,5%).
Σε σχέση με τον Ιούλιο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη- μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε εννέα κράτη.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Prime Minister unveils €2.2 billion tax relief package for businesses at Thessaloniki fair
- Mitsotakis rules out reshuffle, locks in Spring 2027 election date
- Hellenic Air Force F-4 Phantom crashes during airshow in Athens - Two crewmembers killed
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
