Αποσύρθηκε κεφαλή του Ερμή από δημοπρασία
- Written by E.Tsiliopoulos
Αποσύρθηκε αρχαία κεφαλή του Ερμή από δημοπρασία του οίκου Bonhams που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, καθώς θεωρείται πιθανή η προέλευση και η παράνομη εξαγωγή της από την Ελλάδα.
Η κεφαλή περιέχεται σε κατασχεθέν φωτογραφικό υλικό κι εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού την πρώτη ημέρα ανάρτησης του ηλεκτρονικού καταλόγου της δημοπρασίας Αρχαιοτήτων (10 Σεπτεμβρίου 2014) στον ιστότοπο του οίκου.
Αμέσως το Υπουργείο Πολιτισμού ήρθε σε επικοινωνία με τον οίκο Bonhams ζητώντας περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του αντικειμένου και κατόπιν περαιτέρω έρευνας και τεκμηρίωσης ζήτησε την άμεση απόσυρση της κεφαλής του Ερμή, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Ελληνικού δημοσίου.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greeks want to save for retirement, but most can’t afford to
- Greece Weighs Trump’s Invitation to Join New ‘Peace Council’
- First Eurogroup today with president Pierrakakis - The start with a heavy agenda, after Trump's tariffs due to Greenland
- Greek exports broke records with a record 37 billion euros
- Cillian Murphy, Daniel Craig and Michelle Williams are coming to Greece to film
