Ανακοίνωση κόμματος Παπανδρέου στις 30 Δεκεμβρίου;
- Written by E.Tsiliopoulos
Στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επομένη της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτίθεται να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο 24ωρο.
Αν και ο πρώην πρωθυπουργός θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα τόσο στη σημερινή, δεύτερη, ψηφοφορία, όσο και στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, το επιτελείο του εκτιμά ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος των 180 βουλευτών κι έτσι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Στόχος του Γ.Παπανδρέου είναι να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση που χρονικά τοποθετείται -το πιθανότερο- στις 25 Ιανουρίου με το νέο του κόμμα, κάτι που καθιστά την οριστική ρήξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άμεση.
Το γεγονός είναι ότι ο χρόνος για την προετοιμασία της εκλογικής καθόδου του κόμματος του Γ.Παπανδρέου είναι πολύ πιεστικός, κι έτσι οι διεργασίες στο στρατηγείο του στην Πειραιώς είναι πυρετώδεις.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Egypt’s Note Verbale to the UN: Explicitly rejects the limits of the Libyan Continental Shelf
- ExxonMobil: 9 trillion cubic feet of natural gas may be available in the Cypriot EEZ
- Mitsotakis’ speech at the UN today – What he discussed with Lockheed
- Delays at El. Venizelos airport – Arrivals capacity reduced by 25%
- Crete: Concern over whales – Three found dead and one alive on the southern coast