Δεν αποκλείεται ξαφνικός θάνατος για νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου
- Written by C.Athanasatos
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποτελεί αγκάθι στις διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπαρχει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και ξεκαθάρισε ότι προσμετρώνται κανονικά οι απολύσεις της ΕΡΤ στο στόχο που εχει τεθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της κινητικότητας θα ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2014.
Οι 4.000 απολύσεις του 2013 αναμένεται να περιλαμβάνουν όσους προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία, ενώ δεν αποκλείεται ο ξαφνικός θάνατος σε ένα μικρό ή μεσαίο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Εν τω μεταξύ, μια ώρα κράτησε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης με τους επικεφαλής της τρόικας.
Το βασικό θέμα ήταν η άρση των πλειστηριασμών.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης είπαν ότι οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις θέσεις που είχαν εκφράσει στην τελευταία τους συνάντηση και δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων.
Το θέμα παραπέμφθηκε σε διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων με χρονικό ορίζοντα λήψης αποφάσεων στις 15 Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014 – ενόψει και της αυριανής κατάθεσης του προϋπολογισμού στη βουλή – αλλά και για τα αμυντικά συστήματα.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ στα αμυντικά συστήματα παραμένει ακόμα η διαφορά των δύο πλευρών. Εμείς θέλουμε λυση διαρκείας εν λειτουργία με εταιρία με εξαγωγικό προσανατολισμό, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.
ΣΚΑΪ





