Log in
A+ A A-

Εποχή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, με ψήφους 50 υπέρ και 48 κατά, εξασφαλίζοντας συντηρητική πλειοψηφία στον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ.

 

Ο Μπρετ Κάβανο, 53 ετών, καλύπτει την ένατη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, που πλέον απαρτίζεται από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

Ο διορισμός του Κάβανο πέρασε από μια ιδιαίτερα φορτισμένη διαδικασία, στην σκιά των καταγγελιών της καθηγήτριας Κριστίν Φορντ και δυο ακόμη γυναικών, που υποστήριξαν ότι είχαν δεχθεί σεξουαλικής φύσεως επίθεση από τον δικαστή, όταν ακόμη φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο.  Η έρευνα του FBI δεν κατέδειξε νέα στοιχεία και η Ρεμπουπλικανική πλειοψηφία, με μια διαρροή αλλά και μια προσχώρηση από την αντίπαλη πλευρά, εξέλεξε τελικά τον εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τα δεδομένα στο ανώτατο δικαστικό όργανο των ΗΠΑ.

Ο διορισμός του στρέφει το Ανώτατο Δικαστήριο προς τα δεξιά σε σειρά θεμάτων κρίσιμων για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.