Log in
A+ A A-

Η κορυφαία μουσική συνάντηση της Ελληνοκύπριας καλλιτέχνιδας Marian Georgiou με τον διεθνούς φήμης Ιταλό δημιουργό Marco Marinangeli

Από την Παρασκευή 18 Μαρτίου στα Ιταλικά ραδιόφωνα το νέο Ιταλικό single της Marian Georgiou "Vivo per te" (Maqueta Records/Artist First) διαθέσιμο και ψηφιακά. Το τραγούδι έχει ήδη ξεχωρίσει και βρίσκεται στις λίστες με τα πιο δημοφιλή Ιταλικά τραγούδια.

Backstage από την μουσικοθεατρική παράσταση “Ανάμνηση Σμύρνης” της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα

Τα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης ξεδιπλώνονται μπροστά μας με έναν τρόπο λυρικό και άμεσο, αφού έχω την εντύπωση πως για πρώτη φορά προσεγγίζεται η καταστροφή της Σμύρνης ως θέμα σε μία μουσικοθεατρική παράσταση. Ο κορυφαίος του είδους είναι οΔημήτρης Μαλισσόβας, ο οποίος για ακόμη μία φορά με μαεστρία ενορχηστρώνει μία μουσικοθεατρική παράσταση υψηλής αισθητικής! Το κείμενο της ταλαντούχαςΤάνας Χαροκόπουείναι πολύ δυνατό και δίνει να καταλάβουν, ειδικά οι νεότερες γενιές, το τι συνέβη εκείνη την περίοδο και γιατί, με τρόπο άμεσο, εύστοχο και με ιδιαίτερη ευαισθησία!

Το cast και οι επιλογές των ηθοποιών είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές για αυτή την μουσικοθεατρική παράσταση και οι ερμηνείες τους είναι απλά καθηλωτικές! Ο μοναδικόςΤάσος Χαλκιάς, με τηνΛήδα Πρωτοψάλτηκαι τηνΧριστίνα Αλεξανιάν, πιστεύω πως είναι στην καλύτερη στιγμή τους και κάνουν κατάθεση ψυχής!

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η Βαλέρια Κουρούπη, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Σταύρος Νικολαΐδηςκαι ο Άρης Πλασκασοβίτης,συμπληρώνουν το cast των σπουδαίων ονομάτων, με τις ερμηνείες τους να είναι άμεσες, εκφραστικές  και με απόλυτη ειλικρίνεια και συνέπεια στον ρόλο που υποδύονται!

Επίσης, συμμετέχει στην παράσταση, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της χώρας μας, που με το σπάνιο μέταλλο της φωνής της και την κατάθεση της ψυχής της, έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην ελληνική μουσική ιστορία και δεν είναι άλλη από τηνΕλένη Βιτάλη, η οποία με τις ερμηνείες της ανεβάζει ψηλά τον πήχη της παράστασης! Μαζί της είναι η υπέροχη ερμηνεύτρια από την Σμύρνη Fide Koksalκαι οΠάνος Παταγιάννης.

Επίσης, ένα εντυπωσιακό σύνολο αξιόλογων ηθοποιών συμπληρώνουν αυτή την μοναδική παραγωγή, οι οποίοι χορεύουν και ερμηνεύουν υπό τις οδηγίες του χορογράφουΘοδωρή Πανά. Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Λήδα Αλεξανδρή, Βασίλης Βούνος, Ελίνα Γιαννάκη, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Βιβιάννα Γιαννούτσου, Ελένη Γιουφή, Τασούλα Δεληγιάννη, Στέλλα Ευστρατιάδη, Θωμάς Kοτζαμάνης, Τάσος Κοντόγιωργας, Γιώργος Μαντάς, Ελένη Μαφούτση, Ηλίας Μιχαήλ, Ελένη Μπατσούλα, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Στραβουδάκη, Δημήτρης Φριτζελάς.

Τέλος, ζωντανά επί σκηνής η μπάντα«ΤΖΟΥΜ» (Ρήγας Βοργίας Μπάσο, Νίκος Ξύδης ηλεκτρική – ακουστική κιθάρα, μπαγλαμά, μπουζούκι & κρουστά, Νατάσα Παυλάτου κρουστά, Νίκος Σαμαράς μπουζούκι, τζουρά & τρομπέτα, Δημήτρης Σίντος πιάνο & λαούτο, Θάνος Τσελεμπής τύμπανα) και μαζί η Έφη Ζαιτίδου στο κανονάκι, η Χρυσάνθη Τζοβάνη στο ούτι και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο & τα παραδοσιακά πνευστά.

Να προσθέσουμε ότι η παράσταση είναι βασισμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Βασιλείας Ζερβού

Πηγη: kallitexnes.gr 

 

Subscribe to this RSS feed