Log in
A+ A A-

Ξεκινούν οι κρίσιμες ψηφοφορίες για Κάβανο

Η ώρα της αλήθειας για την υποψηφιότητα Κάβανο έφτασε. Μετά από μια θυελλώδη εβδομάδα, κατά την οποία οι διαδικασίες «πάγωσαν», προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα από το FBI σχετικά με τις καταγγελίες της Δρ. Κριστίν Φορντ, που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Μπρετ Κάβανο, κατά τα κολλεγιακά τους χρόνια, το 1982.

Μετά από εξέταση 10 μαρτύρων, το πόρισμα της έρευνας αναφέρει ότι δεν βρήκε νεότερα στοιχεία που να «δένουν» τις καταγγελίες εναντίον του Μπρετ Κάβανο. Οι Ρεμπουπλικανοί θεωρούν πως το αποτέλεσμα ανάβει το πράσινο φως για την εκλογή του, την ώρα που οι Δημοκρατικοί αντιδρούν, αντιτείνοντας πως το FBI έκανε μια επιφανειακή και ανούσια έρευνα, περιορισμένης διάρκειας και υπό τις πιέσεις της Κυβέρνησης Τραμπ.

Πλέον, ολόκληρη η χώρα στρέφει το βλέμμα στην ψηφοφορία της Ολομέλειας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Μεγάλα ερωτηματικά, οι τρεις μετριοπαθείς Ρεμπουπλικανοί, Τζεφ Φλέικ, από την Αριζόνα, Λίζα Μουρκόσκι από την Αλάσκα και Σούζαν Κόλινς από το Μέιν. Από τους τρεις εξ αυτών, οι Ρεμπουπλικανοί έχουν περιθώριο για μια μόνο απώλεια, εφόσον ο μετριοπαθής Δημοκρατικός Τζο Μάντσιν ακολουθήσει την κομματική γραμμή.

Την Παρασκευή, εκφραζόταν αισιοδοξία ότι ο Φλέικ και η Κόλινς θα έδιναν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης στον Κάβανο προκειμένου να διοριστεί Ανώτατος Δικαστής, σε μια διαδικασία που κάποιοι θεωρούν κομβικότερη ακόμη και από τις ενδιάμεσες εκλογές.