Logo
Print this page

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά

Μετά τη χθεσινή μεταφορά περίπου 700 ατόμων με λεωφορεία, αλλά και ταξί, στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, η προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά συνεχίζεται και σήμερα.

Στο λιμάνι παραμένουν 3.800 πρόσφυγες και μετανάστες (700 στην πύλη Ε2, 2100 στην Ε1 και 1000 στην πέτρινη αποθήκη), ένας αριθμός που αναμένεται να μειωθεί εντός της ημέρας, καθώς δύο τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται από το πρωί στην πύλη Ε2 και την πέτρινη αποθήκη, με σκοπό να μεταφέρουν συνολικά 120 άτομα στις δομές της Μαλακάσας και των Οινοφύτων.

Στα λεωφορεία θα επιβιβαστούν αποκλειστικά Αφγανοί πρόσφυγες, σε μια διαδικασία που ακόμα δεν έχει αρχίσει λόγω και της απουσίας των διερμηνέων που θα τους ενημερώσουν. Πάντως, το κέντρο στον Σκαραμαγκά δεν έχει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 800 ατόμων και γι’αυτό είναι αμφίβολο εάν σήμερα θα γίνουν δρομολόγια προς τα εκεί.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το λιμενικό, έχει προγραμματιστεί η άφιξη λεωφορείων στην πύλη Ε1 προκειμένου να μεταφερθούν εντός της ημέρας έως 200 Σύροι πρόσφυγες σε έναν στεγασμένο, εμβαδού 1700 τ.μ. πρώην εκθεσιακό χώρο στον Βόλο, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Γι’ αυτόν τον σκοπό, εθελοντές της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας καταγράφουν, με τη βοήθεια διερμηνέων, τα στοιχεία εγκύων και μητέρων με τα παιδιά τους, ώστε να μεταφερθούν κατά προτεραιότητα στον χώρο φιλοξενίας στη θεσσαλική πόλη.

© 2012 - 2025 NewGreekTV.com

Website Design