Εντείνονται οι διαδικασίες για τις προαναγγελθείσες από την κυβέρνηση κατεδαφίσεις
- Written by E.Tsiliopoulos
Συνάντηση είχαν νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης προκειμένου ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που κρίθηκαν επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.
Ήδη, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο υπ. Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, από Δευτέρα θα σταλούν ειδοποιητήρια για συνολικά 61 κατεδαφίσεις.
Συγκεκριμένα, θα κατεδαφιστούν 27 κτίσμα εντός ρεμάτων στη Μάνδρα, 21 μάνδρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες σε Σαρωνικό, Ανάβυσσο και Πόρτο Ράφτη καθώς και 13 κατοικίες σε Καπανδρίτι, Λαύριο και Πεντέλη τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει για κατεδάφιση στις αρμόδιες αρχές.
Οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς και το επόμενο διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κατεδαφιστούν άλλα 200 με 300 αυθαίρετα κτίσμα.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
- Mitsotakis warns Turkey: No room for "War Threats" and sovereignty challenges amid EU bid
- Super swimmer Spyros Chrysikopoulos became the first person to swim from Greece to Italy
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm
