Τούρκοι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν απαγωγή διοικητή της SEEBRIG στην Ελλάδα
- Written by E.Tsiliopoulos
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που κάνει μιλώντας στο Armyvoice.gr ο πρώην ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην ΑΘήνα, ο οποίος μετά το πραξικόπημα χαρακτηρίστηκε τρομοκράτης και διέφυγε σε ευρωπαϊκή χώρα, όπου ζει έχοντας πάρει άσυλο.
Στο απόσπασμα από την συνέντευξή του αποκαλύπτει πως γνώριζε σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών να απαγάγουν Τούρκο Ταξίαρχο που υπηρετούσε στην Λάρισα, ενώ αποκαλύπτει πως έλαβε εντολές να ζητήσει την παράνομη επαναπροώθηση των Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών που ενδεχομένως θα περνούσαν στην Ελλάδα διωκόμενοι ως πραξικοπηματίες.
«Αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι ο πρώην επικεφαλής της SEEBRIG Ταξίαρχος Numan Yediyıldız, επρόκειτο να απαχθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μέσα στην Ελλάδα. Υπήρχε σχέδιο, αλλά εγκατέλειψε τη χώρα πριν εκδηλωθεί το σχέδιο.
Και κάτι ακόμα σημαντικό. Η πρεσβεία μου ζήτησε να επικοινωνήσω με το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και το Λιμενικό, με αίτημα οι Τούρκοι στρατιωτικοί ή και πολίτες που περνούν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα να απωθούνται άμεσα πίσω».
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth
