Ελλάδα: Ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρούς αραβικούς δεσμούς προωθεί τον διάλογο
- Written by E.Tsiliopoulos
«Tο όραμα στο οποίο βασίζεται αυτή η Διάσκεψη, γίνεται όλο και πιο αποδεκτό και σημαντικό, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά ευρύτερα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την έναρξη της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου, που διεξάγεται στην Αθήνα.
«Πριν από τρία χρόνια -τέτοιο καιρό – ασφαλώς συζητούσαμε για την ανάγκη να υπάρχει ένας στενότερος διάλογος της Ευρώπης με τις αραβικές χώρες για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.
»Και ασφαλώς, θεωρούσαμε ότι η Ελλάδα – ως μια ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρούς ιστορικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τον Αραβικό Κόσμο – μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει:
«Αλλά, τότε, ούτε είχε ακόμα αναγνωριστεί από το σύνολο των εταίρων μας στην Ευρώπη πόσο σημαντικός θα ήταν ο ευρωαραβικός διάλογος, ούτε είχαν δημιουργηθεί ακόμα οι προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να παίξει αποτελεσματικά αυτόν τον κρίσιμο ρόλο».
Related items
-
Τα άκουσε στο αεροπλάνο ο Τσίπρας: Ξεπούλησες τη Μακεδονία, έπρεπε να είσαι φυλακή
-
Mitsotakis-Tsipras disagreement regarding the vote right for Greeks abroad
-
FAZ: «Η ανάγκη των Ελλήνων για θαυματοποιούς καλύφθηκε»
-
Αλ. Τσίπρας: Το 32% μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης
-
Οργή στο Twitter για τα γέλια Τσίπρα ενώ μιλούσε για νεκρούς πιλότους από πτώση μαχητικού
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth
