Κρήτη: Γερμανοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ κατέβασαν ελληνική και ανέβασαν… τη γερμανική σημαία
- Written by E.Tsiliopoulos
Σε ποινή 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα Χανιά, οι δύο 23χρονοι Γερμανοί στρατιωτικοί που χθες “κατέβασαν” ελληνική σημαία για να υψώσουν την Γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού, γράφει το zarpanews.gr.
Οι δύο 23χρονοι, που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές αρχές σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, και παρά το ότι δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους, εντούτοις κρίθηκαν ένοχοι.
Όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο νεαροί βρέθηκαν στην περιοχή κατά την διάρκεια πεζοπορίας όπου και έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.
Κατά την διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν που πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανέβασαν την Γερμανική, χωρίς όμως όπως είπαν να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το Ελληνικό σύμβολο.
Related items
-
Τρία ελληνικά νησιά στις φετινές λίστες TripAdvisor με τους δημοφιλέστερους και κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς για το 2022.
-
Αφίξεις τουριστών: Σε Μύκονο και Σαντορίνη η μεγαλύτερη αύξηση
-
Διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ & ενεργειακή επάρκειας της Κρήτης
-
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη
-
Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση στην Κρήτη
Latest from E.Tsiliopoulos
- Family hid grandmother's death for years to keep her pension
- Calabria’s Grecanico speakers battle to keep an ancient Greek dialect alive
- Prime Minister unveils €2.2 billion tax relief package for businesses at Thessaloniki fair
- Mitsotakis rules out reshuffle, locks in Spring 2027 election date
- Hellenic Air Force F-4 Phantom crashes during airshow in Athens - Two crewmembers killed
