Logo
Print this page

«Λάθος» συναγερμός για θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

O τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είναι ζωντανός και είναι καλά.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διαψεύστηκαν από τον εκπρόσωπο του δύο φορές σε δύο ημέρες.

Η ανάρτηση με την ψευδή είδηση του θανάτου του, σήμερα, 4 Μαΐου, στο facebook, συγκέντρωσε περισσότερο από 1 εκατ. «likes», απόδειξη του πόσο δημοφιλής παραμένει ο 84χρονος Γκορμπατσόφ.

«Ο αγαπημένος μας πολιτικός έφυγε από τη ζωή. Θα μας λείψει, αλλά δεν θα ξεχαστεί» έγραφε η ανάρτηση.

Ο εκπρόσωπος του διέψευσε δηλώνοντας «είναι ζωντανός και είναι καλά».

Βεβαίως, η υγεία του Γκορμπατσόφ έχει δοκιμαστεί: Μετά από τρεις σοβαρές εγχειρήσεις - στην σπονδυλική στήλη, στον προστάτη και στην καρωτίδα, είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι μοιάζει με «μπουλντόγκ», καθώς η φαρμακευτική αγωγή είχε αλλάξει το πρόσωπό του. Έτσι, όταν έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» δεν θέλησε να φωτογραφηθεί, ενόψει μάλιστα και τέταρτης επέμβασης.

Ωστόσο, άνθρωπος που οι προσπάθειές του για μεταρρύθμιση βοήθησαν να έρθει το τέλος του ψυχρού πολέμου, αλλά και του άλλοτε πανίσχυρου ΚΚΣΕ, που το 1990 πήρε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και που επικαλούμενος μια ρωσική παροιμία, είχε πει στη Μάργκαρετ Θάτσερ: «Μια φορά το χρόνο, ακόμη κι ένα άδειο όπλο μπορεί να εκπυρσοκροτήσει», είναι στη ζωή.

Ο πρώτος... θάνατος

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κυκλοφορήσει η είδηση του... θανάτου του.

Το 2013, έπρεπε να διαψεύσει τον ίδιο τον θάνατό του, όταν το Ria Novosti που χθες μετέδωσε ότι χαροπαλεύει, είχε γράψει ότι είχε πεθάνει.

Στη συνέχεια, το πρακτορείο Ria Novosti έριξε το λάθος του σεχάκερς. Και τότε ο Γκορμπατσόφ, έβρισε τους χάκερς και τους είπε ότι «ματαιοπονούν».

thetoc.gr

© 2012 - 2025 NewGreekTV.com

Website Design