Επιστρέφουν στην Κύπρο 250 αρχαιότητες από τις ΗΠΑ, μετά από ένα αιώνα
- Written by E.Tsiliopoulos
Μετά από έναν αιώνα επιστρέφουν στην Κύπρο, 250 αρχαιότητες, ανακοίνωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.
Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, ο πρύτανης θα μεταβεί στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, όπου θα υπογράψει συμφωνητικό με το Κολλέγιο Χάρβεϊ Μαντ (Harvey Mudd College) για την επιστροφή των 250 κυπριακών αρχαιολογικών αντικειμένων.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συμφωνία προβλέπει ότι οι αρχαιότητες αυτές θα εκτίθενται στο χώρο της νέας Βιβλιοθήκης, που εγκαινιάστηκε χθες, για την οποία εξάλλου υπάρχει πρόβλεψη να εμπλουτιστεί με άλλα σημαντικά έργα τέχνης.
«Τα έργα τέχνης θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενεές, ώστε να αναγνωρίζουν οι επισκέπτες από πού ξεκινήσαμε», σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης.
Tagged under
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- €1.6 Billion to Fund 352 Projects Across Attica
- The passport of the Chinese woman who has been missing for four months was found torn in the Galatsi Grove.
- Greek-American matchmaker charges $5,000 a month to find love in New York
- The iconic GREGY project at the Hellenic-American Chamber of Commerce Conference at the TIF
- Thessaloniki: Two Afghanis under scrutiny for the fall of a 15-year-old from a hotel -





