Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Γκρέι
- Written by C.Athanasatos
Σε ανθρωποκτονία αποδίδουν τελικά οι Αρχές τον θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικοανού, Φρέντυ Γκρέι, με αποτέλεσμα έξι αστυνομικοί να αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και την ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Α
υτήν την ανακοίνωση έκανε και επίσημα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Συνήγορος του Πολίτη στην Βαλτιμόρη, Μέριλιν Μόσμπυ, η οποία προανήγγειλε ότι οι εμπλεκόμενοι ένστολοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να προσαχθούν.
Η ανακοίνωση της κ. Μόσμπυ προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού σε αφροαμερικανούς και ακτιβιστές, οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, πατώντας κόρνες και κάνοντας το σήμα της νίκης. Όλα αυτά, την στιγμή που είχαν προγραμματιστεί τέσσερις συνολικά πορείες διαμαρτυρίας στην Βαλτιμόρη, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνταν ακόμη στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Σηάτλ και το Ντάλας.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση.
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Συνηγόρου του Πολίτη, συνδικαλιστές Αστυνομικοί είχαν αποστείλει επιστολή, ζητώντας να μην κατηγορηθεί κανένας από τους συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έφεραν καμία ευθύνη για το τελικό συμβάν. Η θέση τους αυτή στηρίχθηκε στην έκθεση του ιατροδικαστή, βάσει της οποίας ο τραυματισμός του Γκρέι προκλήθηκε όταν χτύπησε στην κλούβα που τον μετέφερε στις φυλακές, από κάποιες βίδες που είχαν ξελασκάρει.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η εκδοχή αυτή ενισχύεται και από την εικόνα στο βίντεο της σύλληψής του. Πάντως, παρότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει, η οργή για τον θάνατο του Γκρέι εξακολουθεί να είναι έκδηλη.
