Logo
Print this page

"Συγγνώμη" ζήτησε από τον Κέρι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Συγγνώμη ζήτησε τελικά ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν για τα προσβλητικά σχόλια εις βάρος του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, μετά και από απαίτηση της Ουάσιγκτον.

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός σημειώνει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τον Τζον Κέρι, και του ζητεί συγγνώμη εάν τον έβλαψε με τις δηλώσεις που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, της ανακοίνωσης του Γιαλόν προηγήθηκε δίωρη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην κατοικία του τελευταίου στην Ιερουσαλήμ, και η ανακοίνωση διαμορφώθηκε από κοινού με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Νωρίτερα η Ουάσιγκτον επέπληξε το Ισραήλ για σχόλια τα οποία αποδίδονταν στον Μοσέ Γιαλόν, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε την προσπάθεια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για την επίλυση του ζητήματος Ισραήλ – Παλαιστίνης ως «μεσσιανική» και «μονομανία».

Όπως ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ ο ισραηλινός υπουργός σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, κατηγόρησε τον Κέρι ότι «δεν καταλαβαίνει τίποτα» από τη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Τα σχόλια του υπουργού Άμυνας, εάν είναι ακριβή, είναι προσβλητικά και απαράδεκτα, δεδομένης της υποστήριξης την οποία έχουν παράσχει οι ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, σε μια αποδοκιμασία σπάνιας έντασης δεδομένων των στενών σχέσεων Τελ Αβίβ και Ουάσιγκτον.

Λίγο αργότερα αμερικανός αξιωματούχος, που επικαλείτο χωρίς να κατονομάζει το Γαλλικό Πρακτορείο, ζητούσε από το Νετανιάχου να αποκηρύξει δημοσίως τα σχόλια που έκανε ο Μοσέ Γιαλόν.

ΣΚΑΪ

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design