Βιβλική καταστροφή στην Καλιφόρνια, τους 44 έφτασαν οι νεκροί
- Written by E.Tsiliopoulos
Έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα τα πτώματα τουλάχιστον 44 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι.
«Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 44. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας», είπε ο σερίφης Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.
Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- The unveiling of the new bioclimatic facade of the Ministry of National Defence building
- Ambassador Guilfoyle to begin Athens duties
- Ιπποκρατική Εβδομάδα 2025: Παγκόσμιοι ιατρικοί ηγέτες συγκεντρώνονται στην Κω για να τιμήσουν τον πατέρα της ιατρικής
- In memory of MORDECAIOS FRIZIS, the first senior Greek officer who fell heroically fighting on the Greek-Albanian Front pushing back the Italians
- October 28th parade in Thessaloniki
