Logo
Print this page

Ίδρυμα Ελληνοαμερικανών κατά του καρκίνου του προστάτη (Video)

Το 3ο ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά για την ενίσχυση της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του προστάτη διοργάνωσε το ίδρυμα «Πήτερ Λάτος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο New Hyde Park, στην κορύφωση της προσπάθειας της οικογένειας του αδικοχαμένου Πήτερ Λάτος να αφυπνίσει τους άνδρες που υποτιμούν τον κίνδυνο της ύπουλης ασθένειας.

Το Ίδρυμα «Πήτερ Λάτος» συγκέντρωσε μέχρι στιγμής το ποσό των 150.000 δολαρίων, το οποίο και έχει διαθέσει προς δυο κατευθύνσεις: Ο πρώτος είναι η επιστημονική έρευνα και ο δεύτερος η κάλυψη των εξόδων ανασφάλιστων ανδρών για τις ανάγκες του πρώτου προληπτικού τεστ PSA.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, επιφανή μέλη της ελληνικής κοινότητας, προερχόμενα από τον χώρο των επιχειρήσεων, της Δικαιοσύνης αλλά και της οργανωμένης ομογένειας.

Εκτός από τον κυρίως χώρο του κοκτέιλ μπαρ, υπήρχε και αίθουσα σιωπηρής δημοπρασίας με ενδιαφέροντα κειμήλια, κυρίως από προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου.

Ο Πήτερ Λάτος διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2009, όμως η κατάστασή του ήταν προχωρημένη. Παρά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, η ασθένεια επανήλθε, με αποτέλεσμα να χάσει την μάχη τον Ιούλιο του 2013.

Από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του, θεώρησε ότι θα πρέπει να αφυπνίσει τους άνδρες σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, προκειμένου να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους ανεξαρτήτως ηλικίας. Το Ίδρυμα, το οποίο διοικείται κυρίως από μέλη της οικογένειάς του, θεωρείται η συνέχιση της προσπάθειάς του αυτής.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design