Διαβουλεύσεις για νέο υπουργικό συμβούλιο
- Written by E.Tsiliopoulos
Συνεχίζονται οι διεργασίες και οι ζυμώσεις για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Οι υπουργοί θα ορκιστούν το αργότερο έως αύριο το πρωί, καθώς ο πρωθυπουργός μετά θα αναχωρήσει για Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υπουργοί από την προηγούμενη κυβέρνηση θα αναλάβουν και πάλι τα χαρτοφυλάκιά τους ενώ θα παραμείνουν και κάποιοι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Υπουργός αρμόδιος για την εφαρμογή του μνημονίου φέρεται να αναλαμβάνει ο Γιώργος Χουλιαράκης. Στο υπουργείο οικονομικών επανέρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πιθανό το σπάσιμο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες μεταξύ των αναπληρωτών υπουργών. Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση φαίνεται να παραμένουν ο υφυπουργός μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας και ο Χρήστος Ζώης στο υπουργείο Ναυτιλίας. Για την προεδρία της Βουλής αν δεν αναλάβει ο Γιάννης Δραγασάκης η θέση θα δοθεί στον Νίκο Βούτση.
Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, όπου θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως του ζήτησε κατά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που του έκανε, καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Ενόψει της συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε εκτενή ενημερωτική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα. Ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί στη σύνοδο στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και στις προηγούμενες συνόδους και στη λογική να θεσμοθετηθεί το relocation και στη λογική του επιμερισμού των βαρών.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σημείωσε ότι η συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth



