Δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό
- Written by E.Tsiliopoulos
Αντίστροφη μέτρηση για τις δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής σοφών για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ αύριο θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.
Στόχος η κυβέρνηση να νομοθετήσει το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου, με το νέο σύστημα υπολογισμού να φέρνει σημαντικές μειώσεις. Ανοιχτό παραμένει το ακανθώδες θέμα της μείωσης συντάξεων από 1.000 ευρώ και πάνω για τους ήδη συνταξιούχους.
Βασικά στοιχεία της μεταρρύθμισης, η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια και η καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης με βάση τις εισφορές, με δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική ασφάλιση. Θα υπάρξει νέο ποσοστό αναπλήρωσης που θα οδηγήσει σε μείωση συντάξεων ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενιαίων κανόνων ασφάλισης για νέους και παλαιούς ασφαλισμένους.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth
