Αβραμόπουλος: «Καμία χώρα δε μπορεί να δώσει λύση στην προσφυγική κρίση από μόνη της»
- Written by E.Tsiliopoulos
Εντείνει τις προσπάθειές της, σε όλα τα μέτωπα, η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε σημαντική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί εδώ και έναν μήνα, ξεκαθάρισε όμως πως δεν έχει υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στη Σύνοδο των υπουργών συζητήθηκε, εκτός από την παρούσα κατάσταση, και η εφαρμογή των δράσεων που πρέπει να γίνουν, με τον κ. Αβραμόπουλο να χαιρετίζει το γεγονός πως τα κράτη-μέλη καταβάλλουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις οποίες εξέφρασε την ελπίδα του πως θα εφαρμοστούν γρήγορα. Ο Επίτροπος ενημέρωσε τους υπουργούς σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης των 17 σημείων, που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως είναι οι εβδομαδιαίες διασκέψεις μέσω video αλλά και η λειτουργία ενός συστήματος παρακολούθησης για τις μεταναστευτικές ροές.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο είναι σε εξέλιξη η ανάπτυξη 400 αστυνομικών στη Σλοβενία ενώ όπως είπε τα κράτη-μέλη, μέχρι στιγμής, έχουν δεσμευθεί για τη διάθεση συνολικά 250 αξιωματικών από τα μέσα Νοεμβρίου.
Στόχος της Ευρωπαικής Επιτροπής είναι να αυξηθούν οι ικανότητες υποδοχής και να φθάσουν τις 100.000 θέσεις, σε χώρες κατά μήκος της διαδρομής, ενώ όπως είπε με την Ολοκληρωμένη Πολιτική Αντιμετώπισης Κρίσεων (Integrated Political Crisis Response) διασφαλίζεται ότι όλοι μοιράζονται τις πληροφορίες σε τακτική βάση.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth
