Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Βολές Μουζάλα κατά Unicef

Την ηχηρή απουσία της UNICEF από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε προς την ελληνική εθνική επιτροπή, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κύριος Μουζάλας υπογραμμίζει με έμφαση, το γεγονός ότι διεθνείς και εγχώριες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, έχουν συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη στάση της UNICEF.

Η εν λόγω επιστολή φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού και, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζει το έλλειμμα της παρουσίας της UNICEF από τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «βαθιά ακατανόητο». Παράλληλα, ο κύριος Μουζάλας ζητά από τους επικεφαλής της επιτροπής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού τους ρόλου, προχωρώντας σε άμεση και ενεργή δράση και συνεισφέροντας ως οφείλουν και μπορούν στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Επισημαίνει επιπλέον ότι το 40% των φιλοξενούμενων στις κρατικές δομές είναι παιδιά, ενώ υπάρχουν και περισσότερα από 1.000 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία η UNICEF οφείλει να προστατεύσει.